ابداع یک سوپرفوم که باکتری و نفت می مکد!

به گزارش وبلاگ پاییز، دانشمندان دانشگاه جورجیا پیروز به ابداع یک سوپرفوم شده اند که می تواند باکتری ها را از بین ببرد و بعلاوه نفت های نشت نموده به دریاها را به خود جذب کند و از آن می توان در بلایای زیست محیطی و وسایل پزشکی قابل کاشت استفاده کرد.

ابداع یک سوپرفوم که باکتری و نفت می مکد!

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، پژوهشگران دانشگاه جورجیا ماده ای اختراع نموده اند که آن را سوپرفوم می نامند، ماده ای که هم می تواند عفونت های ناشی از وسایل پزشکی ایمپلنت شده را کاهش دهد و هم به کوشش های پاکسازی پس از بلایای زیست محیطی مانند نشت نفت در آب های آزاد یاری کند.

دانشمندان این ماده نو را با یک چاقوی سوئیسی همه کاره مقایسه می نمایند و می گویند این ماده دافع آب نیز هست.

هیتش هاندا دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، مواد و زیست پزشکی دانشگاه جورجیا می گوید: ساخت یک سطح چند منظوره و همه کاره یک کار بسیار چالش برانگیز است. شما می توانید سطحی را پیدا کنید که فقط ضد میکروبی باشد یا می توانید سطحی را بیابید که فقط می تواند از لخته شدن خون جلوگیری کند، اما توانایی ساخت مواد ضد لخته شدن، ضد میکروبی و ضد رسوب، پیشرفت قابل توجهی در استانداردهای فعلی است.

پژوهشگران برای مهندسی این ماده، یک فوم درشت برداشتند و پرنماینده های زیر را به آن اضافه کردند: نانوپلاکت های گرافن رسانای الکتریکی آبگریز یا دافع آب و میکروذرات مس باکتری کش آبگریز.

نتایج مثبت آزمایش ها

پژوهشگران در آزمایش هایی با استفاده از باکتری E. coli به عنوان یک باکتری آزمایشی دریافتند که این ماده منجر به کاهش 99.9 درصدی باکتری نسبت به یک پلیمر ساده شد. این بدان معناست که پتانسیل بهبود نتایج بهداشتی را برای بیش از 500 هزار بیمار که هر ساله از عفونت های مربوط به مراقبت های بهداشتی ناشی از ایمپلنت های پزشکی رنج می برند، داراست.

هاندا گفت: دستگاه های پزشکی فعلی مستعد آلودگی هستند. وقتی هر وسیله پزشکی را در بدن قرار می دهید، پروتئین ها اولین چیزی هستند که به یک سطح می چسبند و مانند چسبی عمل می نمایند که اجازه می دهد خون یا باکتری ها به آن بچسبند. بنابراین اگر بتوانیم جذب پروتئین را متوقف کنیم، نیمی از راه را رفته ایم.

آزمایش های بیشتر که در آن فوم در انواع مخلوط های آب قرار می گرفت، توانایی آن را در جذب و حذف آلاینده های آلی از آب نشان داد، در حالی که باکتری های موجود در خود آب را نیز از بین می برد.

مارک گارن یکی از نویسندگان این پژوهش و دانشجوی دکترا در آزمایشگاه هاندا گفت: تطبیق پذیری کلید این مطالعه است. ویژگی های چند منظوره همان چیزی است که الهام بخش این کار است، سپس آن را توسعه می دهیم و همه توانایی های آن را به نمایش می گذاریم.

در حال حاضر هدف اصلی پژوهشگران استفاده از این سوپرفوم روی دستگاه های پزشکی و نشان دادن اثربخشی آن قبل از حرکت به سمت آزمایش های حیوانی و در نهایت آزمایش بر روی انسان است.

در عین حال، این ماده می تواند در موارد استفاده پاکسازی محیطی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

این مطالعه در مجله ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.

منبع: فرارو

به "ابداع یک سوپرفوم که باکتری و نفت می مکد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابداع یک سوپرفوم که باکتری و نفت می مکد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید