بحران کم آبی یزد سال آینده وخیم تر است ، 1800 لیتر بر ثانیه کسری آب داریم

به گزارش وبلاگ پاییز، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد ضمن تشریح طرحهای بزرگ آبرسانی در دست استان، شرایط تامین آب شرب سال آینده استان را به رغم بارشهای نسبتاً مناسب ماه های اخیر، وخیم تر از بحران کسری آب تابستان سال جاری خواند.

بحران کم آبی یزد سال آینده وخیم تر است ، 1800 لیتر بر ثانیه کسری آب داریم

به گزارش وبلاگ پاییز، جلال علمدار امروز در پویش دوشنبه های آقای مدیر حرف بزن در محل استانداری یزد در جمع وبلاگ پاییز، اظهار کرد: استان یزد براساس آخرین آمارها دارای 642 هزار مشترک آب است که با قریب به 10 هزار کیلومتر شبکه توزیع و دو هزار و 600 کیلومتر خط انتقال، آبرسانی می شوند.

وی به بحران تامین آب شرب استان در امسال اشاره نمود و گفت: امسال شرایط با وجود بارش های خوبی که در استان شاهدیم، به مراتب وخیم تر خواهد بود.

علمدار تامین آب استان را از محل منابع داخلی و آب انتقالی ذکر و مطرح نمود: در مجموع بیش از 460 حلقه چاه جهت تامین آب استان مورد استفاده قرار می گیرد که 46 مورد از آنها مربوط به شهر یزد و غالباً با عمق 230 متر است ولی با وجود قریب به 2300 لیتر بر ثانیه آب انتقالی که در شهرهای مختلف استان نیز توزیع می گردد، در حال حاضر با 1800 لیتر بر ثانیه کمبود آب در شهرها و روستاهای استان روبرو ایم.

وی در ادامه با اشاره به افت فشار آب و حتی قطعی آب در بعضی منطقه ها شهر یزد در زمان پیک مصرف تابستان، از اجرای طرح رینگ شهری آب در این شهر به منظور یکسان سازی افت فشار و کیفیت آب در تمام منطقه ها شهر اطلاع داد.

این مسئول در این باره افزود: ابرطرح ایجاد رینگ آب شهر یزد با برآورد اولیه حجم سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومان برای اجرای 113 کیلومتر خط انتقال و حدود 165 هزار مترمکعب مخزن از سال گذشته شروع شده ولی با توجه به تحریم ها و تورم، هم اکنون اجرای آن با اعتبار 2700 میلیارد تومان در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم این طرح را در بازه چهار ساله تکمیل و اماده بهره برداری کنیم.

وی با بیان این که در صورت قطعی تنها 5 ساعته آب انتقالی باید به اجبار توزیع آب شرب در یزد را جیره بندی کرد، گفت: به همین دلیل خط اضطرار انتقال آب یزد از محل مخازن آب شرکت معدنی چادرملو که از خلیج فارس تامین می گردد، امسال اجرایی و مورد بهره برداری نهاده شد.

علمدار قیمت هر مترمکعب از این آب را 3.7 یورو معادل 130 تا 140 هزار تومان ذکر کرد و افزود: این طرح علی رغم تامین زیرساخت برای انتقال 1700 لیتر آب در ثانیه به مخازن شحنه شهر یزد، هم اکنون انتقال تنها 300 لیتر بر ثانیه آب در مواقع بحران و اضطرار را در دستور کار دارد ولی امیدواریم با ایجاد ایستگاه پمپاژ مناسب، امکان انتقال آب تا 1700 لیتر بر ثانیه افزایش یابد.

وی با بیان این که افزودن چاه های تامین آب در داخل استان به ویژه شهر یزد به علت کسری منابع زیرزمینی عملاً ممکن نیست، اظهار داشت: با وجود چاه های کشاورزی متعدد در شهر یزد، امکان انتقال و استفاده از آب همه آنها در مواقع بحرانی وجود ندارد و بعضی چاه های مناسب که در نزدیک شبکه قرار دارند، در مواقع بحرانی و برای تامین فشار شبکه به صورت اجاره از کشاورزان، پس از کلرزنی استفاده می شوند.

مدیر عامل آبفای استان ادامه داد: چند حلقه چاه مربوط به صنعت و دانشگاه نیز برای تامین کسری آب شهر یزد در مواقع بحرانی و پیک مصرف آماده سازی شده ولی به رغم اضافه شدن این منابع آب داخلی بازهم 500 لیتر بر ثانیه کمبود آب تنها در مرکز استان داریم.

وی در بخشی از سخنانش با اشاره به درست اقدام بودن جمعاً حدود 250 طرح بزرگ و کوچک به وسیله آبفای استان، یکی دیگر از این طرح های بزرگ را اجرای فاضلاب شهر یزد که پس از 22 سال فقط 750 کیلومتر آن اجرا و 37 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ذکر کرد و افزود: تکمیل این طرح طی قراردادی در قالب بیع متقابل به سنگ آهن مرکزی واگذار شده و کوشش می گردد در بازه چهار ساله با اجرای 1500 کیلومتر دیگر شبکه فاضلاب با اعتبار 4 تا 5 میلیارد تومان به طور کامل از آن بهره برداری گردد.

وی در همین رابطه توضیح داد: خوشبختانه استان یزد در حوزه اجرای طرح های فاضلاب به صورت بیع متقابل در کشور پیشتاز است و هم اکنون اجرای شبکه فاضلاب در بسیاری از شهرهای بزرگ استان در این قالب به اتمام رسیده و در بعضی شهرهای دیگر مانند مهریز در حال انجام و در ابرکوه نیز درصدد شروع عملیات اجرایی است.

علمدار در رابطه با تامین آب روستاهای استان اظهار داشت: از مجموع یک هزار روستای استان حدود 680 روستا به وسیله شبکه آبرسانی می شوند ولی آبرسانی به 320 روستای دیگر به صورت سیار است و در بعضی از آنها حتی هم اکنون نیز با وجود بارشهای نسبتاً خوب امسال، آبرسانی سیار همچنان برقرار است.

وی با اشاره به همکاری سپاه در آبرسانی به افزون بر 80 روستای استان، ابراز امیدواری کرد که تا قبل از خردادماه سال آینده، این طرح ها آماده بهره برداری و افتتاح برای تامین آب پایدار در این روستاها گردد.

علمدار ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص مجتمع های آبرسانی در حال انجام برای بعضی روستاهای استان، گفت: طرح بزرگ آبرسانی به 266 روستای تفت و ندوشن از محل آب انتقالی نیز در دستور کار است و امیدواریم با استفاده از آب انتقالی و منابع آب داخلی این روستاها، آب شرب پایدار در این روستاها جریان یابد که البته امیدواریم در فاز اول این طرح، 36 روستا در منطقه تفت آبرسانی شوند.

منبع: همشهری آنلاین

به "بحران کم آبی یزد سال آینده وخیم تر است ، 1800 لیتر بر ثانیه کسری آب داریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بحران کم آبی یزد سال آینده وخیم تر است ، 1800 لیتر بر ثانیه کسری آب داریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید