سفر به شهر نرگس زار بهبهان

به گزارش وبلاگ پاییز، بهبهان امروز یا همان ارجان دیروز، با وسعتی معادل سه هزار و 195کیلومتر مربع در جنوب غربی استان خوزستان واقع شده است. آب و هوای بهبهان، آب و هوای نیمه بیابانی یا کوهپایه ای است. این شهرستان از سه بخش تشکیل شده ، بخش مرکزی متشکل از شهر بهبهان و حومه و دهستان های دودانگه و تشان با وسعت دو هزار و 86 کیلومتر مربع، بخش زیدون به مرکزیت شهر سردشت، مشتمل بر دهستان های سردشت، درونک با وسعت 990 کیلومترمربع و بخش آغاجاری با وسعت 119 کیلومترمربع است.

سفر به شهر نرگس زار بهبهان

جالب است بدانید که یکی از دیدنی های بهبهان دشت نرگس زار ایران می باشد که زادگاه اصلی آن نیز به بهبهان تعلق دارد. گفته می شود که رنگ طلایی گل نرگس و عطرش به قدری زیاد است که از دور دیده می شود و عطر آن به مشام هر رهگذری می رسد.

نرگس زار بهبهان

یکی از قدیمی ترین نرگس زارهای طبیعی ایران و منطقه زاگرس در استان خوزستان و شهرستان بهبهان می باشد، که قدمت آن به قبل از میلاد مسیح برمی شود و مساحت آن 500 تا 700 هکتار است. نرگس زار بهبهان هم اکنون هم از جمله منطقه ها مهم و باسابقه رویش و پرورش گل نرگس بوده و از نرگس زارهای طبیعی و معروف ایران محسوب می شود.

حمام بکان بهبهان

در گذشته حمام های عمومی یکی از ارکان اساسی شهرها و آبادی بوده اند و آنهایی که بزرگتر و مقاوم تر بوده اند هنوز هم به جا مانده اند. البته دیگر کمتر کسی به سراغ این حمام ها می رود و بیشتر آنها به آثار تاریخی ارزشمند تبدیل شده اند. حمام بکان بهبهان یکی از این بناهاست؛ حمامی که از دوره ساسانی و در محدوده شهر باستانی ارجان به جای مانده است و قدمت آن به دوره ساسانی بازمیشود.

دریاچه چاه ماری

دریاچه سیل بند چاه ماری در استان خوزستان واقع است. این بند با 10متر ارتفاع مفید و 12 متر ارتفاع نهایی توانایی ذخیره سازی بیش از هفتصد 700 هزار متر مکعب آب را داراست که جهت اهدافی چون جلوگیری از بروز سیل ، فرسایش و رسوب و ذخیره آب جهت مصارف کشاورزی کاربرد دارد. در سالهای 79 تا 85 مساحت 350 هزار متر از اراضی مشرف به این بند با گونه های مناسب و سازگار از جمله اوکالیپتوس ، کنار و کهور درختکاری شد و منطقه بسیار زیبا و مفرحی برای گردشگران بوجود آورد. دسترسی به این منطقه به وسیله شهرستان بهبهان، جاده ارتباطی شهرستان امیدیه، جاده سد چاه ماری قابل دسترسی است.

کاوانسرای خیرآباد

بنای کاروانسرا (مدرسه) خیرآباد که با شماره 3840 در لیست آثار ملی به ثبت رسیده در 25 کیلومتری شرق بهبهان در روستای خیرآباد (قلعه مدرسه) با چهار قرن قدمت در سال 1089 ه.ق همزمان با سلطنت شاه سلیمان صفوی، به دستور حسین علی خان زنگنه (حاکم ایالات بهبهان و کهگیلویه) ساخته شد.

وسعت این بنا که تماماً از آجر پخته و گچ ساخته شده است، در ابتدا 9943 متر مربع بوده و دارای قسمتهای مختلف از جمله مسجد، حجره برای معلمان، آشپزخانه، حمام و بازارچه بود، که هم اکنون تنها بنای اصلی مدرسه (حدود 2500 متر مربع) به جای مانده و آثار بقیه بناها از بین رفته است.

به دلیل اینکه از سال 1135 ه .ق که علمای اخباری در آن اقامت کردند، از این محل به عنوان برج و بارویی مستحکم جهت مقابله و مباحثه علمی با آیت الله وحید بهبهانی استفاده می کردند. از این زمان به بعد مدرسه خیرآباد به قلعه مدرسه معروف شد. این بنا نماینگر خصیصه علم دوستی مردم بهبهان است.

منطقه گردشگری تنگ تکاب

این روستا در 20 کیلومتری شمال بهبهان، نواحی اطراف کارخانه سیمان و در نزدیکی سد مارون، در دامنه کوه تنگ تکاب واقع شده است. راه باریک و پرپیچ و خم کوهستانی ما را به این منطقه خوش آب و هوا می رساند که به طور کامل بر شهر بهبهان و رودخانه مارون که در پای آن جریان دارد مسلط است.

مخصوصاً د ر شب منظره شهر بسیار دیدنی است. باغ های انبوهی در دامنه کوه واقع شده اند و هرکدام دارای چشمه و استخر می باشد. کوهستانی بودن، وجود منظره ها زیبای طبیعی و دور بودن از هیاهوی شهر باعث شده است تا در همه فصول سال علاقمندان زیادی جهت سرگرمی و استراحت به این منطقه بیایند.

کوهستانی بودن منطقه به دوستداران کوهنوردی و صخره نوردی امکان پرداختن به علاقه خود را می دهد. علاوه بر این از قلعه هایی به جای مانده که به حسن صباح نسبت داده می شوند و آن طور که در کتاب خداوند الموت آمده یکی از معاونان حسن صباح در این قلعه بر منطقه های خوزستان و فارس و کهگیلویه نظارت می نموده است.

غار خفاش بهبهان

ین غار در تنگ تکاب قرار گرفته و در نزدیکی آن سنگ نوشته ای یافت شده که به زمان پیش از قاجار برمی شود. این غار محل زندکی خفاش های منطقه است و به همین دلیل این نام را برای آن برگزیده اند. البته این جاذبه از دیدنی های بهبهان است که داستان ها و افسانه های محلی بسیاری از آن روایت می شود.

قلعه گلاب

قلعه گلاب یکی از بناهای تاریخی استان خوزستان است که در روستای چم بوستان بهبهان در جوار ساحل جنوبی رودخانه زهره جای گرفته است. این قلعه یادگاری از دوره ساسانیان است که در دوران اسلامی نیز مورده استفاده بوده است.

پل امام رضا یا پل ارجان

این پل که در کنار رودخانه مارون در نزدیکی روستای امام رضا (ع) و قدمگاه امام رضا (ع) واقع شده است متعلق به دوره ساسانی می باشد. این پل دارای دهانه ای طاق مانند در دست راست رودخانه به جای مانده است و چند پل و سنگفرش بستر زیر پل نیز در حول و حوش بالا و پایین دیده می شود. تمامی آثار باقیمانده ساسانی است و از سنگ و ملاط گچ ساخته شده است. آثار پل کوچک دیگری پائینتر از پل بزرگتر دیده می شود.

سوغاتی های سفر در بازدید از دیدنی های بهبهان

سوغات همواره هیجان انگیزترین بخش سفر است. حتی اگر اهل خریدهای بی وقفه در سفرهایتان نیستید خرید سوغات های شهر بهبهان را از دست ندهید. عبابافی یکی از پیشه های مهم مردم شهر بهبهان است. بنابراین می توانید برترین عباها را با متنوع ترین طرح و رنگ از بازار بهبهان تهیه کنید. گیوه های بهبهانی هم می تواند تکمیل کننده عبای شما باشد.

منبع: گردشبان

به "سفر به شهر نرگس زار بهبهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به شهر نرگس زار بهبهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید