گردشگری دریایی چیست؟

به گزارش وبلاگ پاییز، در این مقاله از سری مقالات آموزشی یکی از مبحث های مهم در زمینه گردشگری یعنی گردشگری دریایی را مورد آنالیز قرار خواهیم داد. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…

گردشگری دریایی چیست؟

امروزه در اغلب کشورهای جهان توجه به تورهای دریایی، ورزش ها و تفریحات آبی، غواصی و سایر تفریح های مرتبط با ساحل و فراساحل در صدر برنامه های جهانگردی قرار گرفته است و همین باعث شده تا کشورهای گوناگون سعی نمایند حتی از کوچک ترین ظرفیت های آبی، دریایی و ساحلی خود بیشترین استفاده را ببرند.

مقالات بیشتر بخوانید:

  • برترین جاذبه های جهانگردی کیش و قشم
  • جاذبه های جهانگردی شارجه امارات Sharjah
  • هتل دریایی ترنج کیش
  • جاذبه های جهانگردی نمک آبرود رامسر

جهانگردی ساحلی یعنی همان چیزی که در سواحل دریای خزر، قشم، کیش و چابهار شاهد هستیم! سوار شدن بر جت اسکی، قایق سواری، فلای بورد، ماهیگیری در آبهای کم عمق، شنا، تماشای غروب آفتاب و آفتاب گرفتن در ساحل ماسه ای از جمله تفریحات جهانگردی ساحلی هستند و در بیشتر سواحل ایران وجود دارند. در مقابل، جهانگردی دریایی موجود است که کاملا با نوع قبلی متفاوت می باشد و بیشتر با دریانوردی با کشتی های کروز، غواصی و ماهیگیری در آب های عمیق در ارتباط است.

شاید تصور نمایید که جهانگردی دریایی یک صنعت تازه در جهانگردی میباشد، اما ضروری است بدانید که این نوع از جهانگردی از سال 1980 معرفی و هر روز نیز به اهمیت آن اضافه نموده میگردد. کشتی های کروز و امکانات تفریحی بسیار متنوع دریانوردی در منطقه های از جهان که دارای شرایط مطلوب در این حوزه هستند، از جمله نشانه های جهانگردی دریایی می باشند که در سفرهای خارجی می توانید آنها را مشاهده نمایید.

جایگاه ایران در جهانگردی دریایی

جهانگردی دریایی در ایران یک واژه ناملموس و تقریبا بیگانه می باشد، اما این بیگانگی علت بر نداشتن شرایط جغرافیایی مناسب در این حوزه نیست.

در صورتی که به نقشه ایران به طور دقیق نگاه نمایید، کاملا به وجود رنگ های آبی در شمال و جنوبکشورمان که نشان از دریاهای گسترده و خلیج همیشگی فارس هستند، پی خواهید برد. فاصله ایران از جهانی جهانگردی دریایی در شرایطی می باشد که بیش از 2500 کیلومتر مرز دریایی داریم. نبود امکانات مناسب و نداشتن نیروی متخصص، از جمله موانع پیش رو برای توسعه جهانگردی دریایی در ایران می باشد که باعث شده اند تا یکی از کانال های ارزشمند مالی را از دست بدهیم.

البته قابل ذکر است است که در سال های گذشته طرح های گوناگونی در جهت توسعه جهانگردی دریایی از طریق سازمان بنادر و دریانوردی و جهانگردی ایران ارائه شده اند که امیدواریم رونق را در این صنعت مهم همراه داشته باشند.

تاثیر جهانگردی دریایی در اقتصاد

جهانگردی دریایی یکی از مهم ترین فاکتورها در جذب جهانگرد می باشد که با رشد و توسعه آن می توان شاهد بهبود اقتصاد بود. اغلب جهانگردان خارجی ایران را با آثار باستانی و تاریخی آن می شناسند و از وجود زیبایی های نهفته در دریای عمان و خلیج فارس اطلاع ندارند. بدون شک با فراهم شدن شرایط مناسب برای سفرهای دریایی با کشتی های تفریحی کروز بر روی آب های ایران، قسمت عظیمی از ثروت ایران برای جذب جهانگردان برای همگان آشکار می گردد و هر روز شاهد ورود جهانگرد بیشتر به کشورمان خواهیم بود. اضافه بر این، توسعه جهانگردی دریایی احتیاج به افراد متخصص و امکانات تفریحی متنوع بر روی کشتی های دریانوردی دارد و در نتیجه شاهد اشتغال زایی زیادی در این زمینه خواهیم بود.

برای پی بردن به نقش جهانگردی دریایی در اقتصاد و توسعه صنعت جهانگردی کشورمان، کافیست جزیره زیبای کیش را تا پیش از فراهم شدن امکانات جهانگردی ساحلی مثل فلای بورد، جت اسکی، بنانا سواری، غواصی و سایر ورزش های آبی تصور نمایید و با امروز آن مقایسه کنید. زمانی که وجود این ورزش های آبی و ساحلی تا این مقدار پیروز شده به جذب جهانگرد یاری کند، برای جهانگردی دریایی دیگر حرفی باقی نخواهد ماند.

بالا رفتن جهانگرد میتواند به برترین شکل باعث رونق مالی کشور گردد

فرایند توسعه جهانگردی دریایی و نقش آن در اقتصاد را می توان با یک مثال بیشتر توضیح داد. فرض نمایید آوازه آب های زیبا و آرام خلیج فارس و دریای عمان و گستردگی آبهای دریای خزر و تفریحات هیجان انگیز آن به گوش جهانگردان در کشورهای همسایه و بعلاوه جهانگردان داخلی برسد و کوله بار سفر به این منطقه ها بردارند. هر یک از این جهانگردان احتیاج به محل اقامت و رزرو هتل و بهره مندی از شرایط رفاهی و خوردن غذا و خرید سوغات و صنایع دستی و جابه جایی در سطح شهر برای بازدید از منطقه ها دیدنی دارند. بنظر شما این شرایط چیزی جز رونق مالی خواهد بود؟

منبع: تاپ تراول

به "گردشگری دریایی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گردشگری دریایی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید