آیا عرضه گلکسی S23 با تراشه اگزینوس اشتباه بزرگی است؟
به گزارش وبلاگ پاییز، سامسونگ سال های سال است که پرچم داران خود را با دو تراشه راهی بازار می نماید. معمولا هر ساله فقط در چند کشور محدود مدل های مبتنی بر تراشه اسنپدراگون به دست کاربران می رسند و در بیشتر منطقه ها دنیا کاربران با مدل های مبتنی بر تراشه اگزینوس روبرو می شوند. برای سری گلکسی S22 هم این رویکرد تکرار شد و این گوشی ها با اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 عرضه شدند.

با وجود اینکه سامسونگ برای طراحی و ساخت تراشه های اگزینوس بودجه هنگفتی را هزینه می نماید، اما در چند سال گذشته به خوبی تعیین شده که این شرکت در برابر کوالکام حرف زیادی برای گفتن ندارد. در این میان بعضی شایعات از کنار گذاشتن اگزینوس برای گلکسی S23 خبر می دادند که حالا یک شایعه نو خلاف این موضوع را مطرح نموده است.
طی چند ماه گذشته، منابع مختلفی اظهار داشتند که گوشی های سری گلکسی S23 صرفا با چیپست اسنپدراگون راهی بازار می شوند. به نظر می رسد بخشی از این موضوع به بازده پایین فراوری تراشه اگزینوس و بخش بزرگ تر به مبهم بودن آینده این تراشه ها برمی گردد. افشاگرانی که موضوع کنار گذاشتن این تراشه برای سری گلکسی S23 را مطرح کردند بر این باور هستند که سامسونگ می خواهد چند سال برای بهبود این تراشه ها وقت صرف کند.
اگرچه سامسونگ هنوز این موضوع را تایید ننموده، ولی مدتی قبل کوالکام اظهار داشت که از سال آینده میلادی پرچم داران سامسونگ صرفا از تراشه های این شرکت استفاده خواهند کرد. اما حالا همانطور که گفتیم، به تازگی گزارشی مبنی بر راه یابی اگزینوس 2300 به سری گلکسی S23 منتشر شده است.
حتی اگر هم این شایعه به واقعیت تبدیل گردد، به احتمال زیاد بخش بزرگی از مدل ها مبتنی بر تراشه اسنپدراگون خواهند بود. بر اساس گزارش های منتشر شده، به نظر می رسد حدود 70 درصد از مدل های سری S22 با اسنپدراگون 8 نسل 1 راهی بازار شده اند و فقط 30 درصد مبتنی بر اگزینوس 2200 هستند. شاید برای سری S23 هم این رویکرد تکرار گردد. اما در این میان سوالی که مطرح می گردد این است که آن 30 درصد از کاربران چرا باید از تراشه ضعیف تر استفاده نمایند؟
طی سال های گذشته، ضعف تراشه های اگزینوس با اعتراض گروه بزرگی از کاربران روبرو شده است. این کاربران با وجود اینکه مبلغ هنگفتی را پرداخت می نمایند، اما در نهایت باید از تراشه ضعیف تر بهره ببرند. هیچکدام از شرکت ها چنین رویکردی را در پیش نگرفته اند و این رفتار اصلا منصفانه نیست.
با توجه به سابقه سامسونگ در چند سال اخیر، بدون شک اگزینوس 2300 هم نمی تواند در برابر اسنپدراگون 8 نسل 2 عرض اندام کند. باید خاطرنشان کنیم بخشی از این موضوع به ضعف سامسونگ در زمینه طراحی تراشه برمی گردد و بخشی دیگر مربوط به مسائل خط فراوری تراشه های سامسونگ است. به علت همین مسائل بود که کوالکام در نهایت تصمیم گرفت با سامسونگ قطع همکاری کند و برای اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 و تراشه های پرچم دار بعدی به همکاری با TSMC روی آورده است.
در حال حاضر حتی خود سامسونگ هم بسیار کمتر از گذشته از تراشه های اگزینوس استفاده می نماید. از یک طرف باید به گوشی های تاشو این شرکت اشاره کنیم که از همان ابتدا با تراشه های اسنپدراگون راهی بازار شده اند. بعلاوه سری گلکسی نوت هم بازنشسته شده و دیگر از این گوشی ها هم خبری نیست. بنابراین سری گلکسی S23 تنها پرچم دارانی هستند که از تراشه های رده بالای اگزینوس استفاده می نمایند.
در نهایت اگر واقعا S23 قرار است بار دیگر با تراشه اگزینوس راهی بازار گردد، سامسونگ باید به این سوال پاسخ دهد که از این کار چه اهدافی دنبال می نماید؟ برند اگزینوس روز به روز ضعیف تر می گردد و اگر مدیران سامسونگ برای ادامه استفاده از این تراشه ها اصرار دارند، بدون شک این روند صدای کاربران بیشتری را درمی آورد. آیا بهتر نیست سامسونگ چند سال این تراشه ها را کنار بگذارد تا در نهایت اگزینوس به رقیب قدرتمندی برای اسنپدراگون تبدیل گردد؟
منبع: SamMobile
منبع: دیجیکالا مگ