این بلا را دایناسورها سر ما آورده اند

به گزارش وبلاگ پاییز، ایرنا نوشت: یک میکروبیولوژیست ادعا کرد: عصر استیلای دایناسورها تقریبا مسیر تکاملی پستانداران روی زمین را تغییر داد و تمرکز تکامل بجای زندگی طولانی بر تولیدمثل سریع نهاده شد.

این بلا را دایناسورها سر ما آورده اند

استدلال یوائو پدرو دماگالاس میکروبیولوژیست دانشگاه بیرمنگام این است که وقتی در نهایت خوراک یک دایناسور می شدی، کوشش برای داشتن زندگی طولانی معنایی نداشته است.

وی در یک مقاله انتشار یافته در نشریه مقالات زیستی می گوید: فرضیه من این است که فشار تکاملی طولانی بر پستانداران اولیه برای تولیدمثل سریع به از دست دادن یا غیر فعال شدن ژن ها و مسیرهای مرتبط با زندگی طولانی منجر شده است.

  • هرکول در استرالیا پیدا شد/ بزرگترین نمونه از سمی ترین عنکبوت دنیا

این محقق می افزاید: نام این را فرضیه تنگنای عمر طولانی گذاشتم که فقدان ویژگی های باززایی در پستانداران نیز از این فرضیه پشتیبانی می نماید.

دماگالاس توضیح داد: انسان (در کنار فیل ها و نهنگ ها) از لحاظ تئوری ظرفیت بالقوه برخورداری از زندگی طولانی تر از بیشتر پستانداران دیگر را دارد، اما همه پستانداران هنوز هم تحت تنگناهای ژنتیکی که سابقه آنها به عصر دایناسورها بازمی شود، زندگی می نمایند.

وی گفت: تکامل یافتن در زمان استیلای دایناسورها یک میراث ماندگار در پستانداران بر جا گذاشت. برای بیش از 100 میلیون سال که دایناسورها درندگان و شکارچیان مسلط زمین بودند، پستانداران از لحاظ ژنتیکی کوچک، شب خیز (یا شب زی nocturnal) و دارای عمر کوتاه بودند. ضرورت و فشار برای زنده ماندن موجب از بین رفتن ژن های مورد احتیاج برای زندگی طولانی شد.

وی با اشاره به خزندگان و سایر حیوانات با روند پیری زیست شناختی بسیار کندتر از پستانداران، این فرضیه را مطرح می نماید که در دوره میانی (مزوزوییک Mesozoic Era)، پستانداران ژن های مرتبط با زندگی طولانی را یا از دست دادند یا آنها را غیرفعال کردند.

دماگالاس اعتقاد دارد از دست دادن آنزیم هایی در دوره میانی موجب محدود شدن توانایی بسیاری از پستانداران برای باززایی و ترمیم صدمات شده است.

وی این حقیقت را مطرح کرد که دندان های پستانداران مانند خزندگان در طول زندگی به رشد خود ادامه نمی دهد.

دماگالاس گفت: دنیای حیوانات مثال های زیادی از باززایی و ترمیم ارائه می نماید، اما بعضی از این اطلاعات ژنتیکی برای پستانداران اولیه که دیر یا زود طعمه دایناسورها می شدند؛ غیرضروری بوده است.

این محقق زیست شناسی بعلاوه توضیح داد: سرطان در پستانداران متداول تر از سایر گونه ها است و دلیل آن هم فرایند سریع پیر شدن است.

  • رفتار غیرعادی تمساح آدم خوار خبرساز شد

5858

منبع: خبرآنلاین

به "این بلا را دایناسورها سر ما آورده اند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این بلا را دایناسورها سر ما آورده اند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید