این مردم در اردبیل دهان ندارند
به گزارش وبلاگ پاییز، اردبیل برای خیلی از گردشگران ایرانی با طبیعت منحصربه فرد و آب و هوای لطیفش شناخته می گردد، اما شاید کمتر کسی بداند که یکی از عجیب ترین پدیده ها در این شهر واقع شده است.
منطقه باستانی شهر یئری از جاذبه های تماشای مشگین شهر در استان اردبیل است و در شمال غربی روستای پیرازمیان در 31 کیلومتری شرق مشگین شهر در کنار رود قره سو قرار گرفته است. وسعت این منطقه تاریخی 400 هکتار است و از سه قسمت دژ نظامی، معبد و قوشا تپه تشکیل شده است. تا به حال حدود 450 گور با نقش انسان های بی دهان در این محل شناسایی شده است. با ما در وبلاگ پاییز همراه باشید تا با گورستان شهر یئری در اردبیل آشنا شوید.
گورستان شهر یئری در اردبیل
ابعاد کوچک ترین گورها 3.2 متر و بزرگ ترین آن ها 8.2 متر است. محوطه شهر یئری اولین بار به وسیله هیئت چارلز برنی شناسایی و آنالیز شد. او معتقد بود که عمر برخی آثار تا هزاره سوم قبل از میلاد هم می رسد. چارلز برنی تاریخ اکثریت گورهای این محل را هزاره دوم و اول قبل از میلاد می دانست و حتی پیش بینی می کرد که این تاریخ به هزار سال قبل تر، یعنی هزاره سوم قبل از میلاد هم برسد. برای تماشا مطالب بیشتر از روستاهای ایرانی، روستای جنت رودبار، نگین ارغوانی مازندران را بخوانید.
انسان های بی دهان
بر روی سنگ ها و گورهای این منطقه سنگ نگاره های متعددی با طرح و ابعاد مختلف حک شده است. کلیه نقوش به وجود آمده بر اثر ضربه زدن های منظم و دقیقی است که با سنگ های سخت، استخوان حیوانات و فلزات سخت به وجود آمده اند. نقش هایی از بز کوهی، انسان در حالت های مختلف و چندین نقش نامشخص دیگر قابل مشاهده اند که تعداد آن ها محدود است. ذکر این نکته لازم است که در نزدیکی های همین محوطه، سنگ قبرهایی با نقش هایی یکنواخت از چهره انسان هایی که دهان ندارند دیده می گردد که از زیباترین آثار باقیمانده از اعصار کهن این سرزمین پر رمز و راز به شمار می روند. جالب است بدانید باستان شناسان هنوز هم مشغول تحقیق در مورد این نقش و نگارهای عجیب انسان های بی دهان هستند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به مطالب عجیب درباره روستاهای ایران علاقه دارید، در این روستای ایرانی همه آدم کوتوله هستند را بخوانید.
منبع: پیام دلتا