چگونه حافظه کاری خود را تقویت کنیم؟
به گزارش وبلاگ پاییز، حافظه کاری مانند یک ماهیچه انعطاف پذیر، قابل جابه جایی و تمرین پذیر است. به همین علت می توان آن را با ورزش های خاص و آموزش بهبود بخشید.

به گزارش وبلاگ پاییز، روزنامه جام جم نوشت: پژوهشگران می گویند تمرین های ذهنی ممکن است حافظه کاری را در افراد مبتلا به اختلال توجه، افزایش دهد. حافظه کاری مانند یک ماهیچه انعطاف پذیر، قابل جابه جایی و تمرین پذیر است. به همین علت می توان آن را با ورزش های خاص و آموزش بهبود بخشید.
شما می توانید چالش های مختلف تقویت حافظه کاری را به صورت آنلاین پیدا کنید. آزمون های مختلفی برای آنالیز سطح حافظه کاری وجود دارد که می تواند شما را از نظر توانایی به یاد آوردن الگوهای بصری یا به یاد آوردن اطلاعات شنیداری مورد آزمایش قرار دهد. علاوه بر این می توانید چند راه چاره زیر را نیز برای ورزش دادن حافظه کاری تان امتحان کنید:
از ابزارهای تقویت حافظه آنلاین بهره ببرید
در پی وبگاه ها یا برنامه هایی باشید که چالش هایی را ارائه می نمایند که برای تقویت حافظه برای به یاد سپاری اطلاعات کلامی و بصری طراحی شده اند.
بازی های مغزی
بعضی شواهد نشان می دهد تمرین های شناختی که به عنوان بازی های مغزی نیز شناخته می گردد، ممکن است در کنار تقویت زمینه های مختلف توانمندی های شناختی مانند توجه، حل مسأله و استدلال به بهبود حافظه فعال نیز یاری کند. بعضی از این بازی ها تمرین های مختلفی را برای به خاطرسپاری، تشخیص الگوها، برنامه ریزی، تیزرهای تصویری، منطق و ریاضی شامل می گردد.
از استراتژی های حافظه بهره ببرید
وقتی می دانید حافظه خوبی ندارید در پی ابزارها و راه چارههایی باشید که بتواند به شما در به یادسپاری اطلاعات مهم یاری کند. انجام کارهایی مانند به کارگیری یادیارها (نمونیک ها) که شگردهایی برای یادسپاری هستند و فقط به تکرار مطالب اکتفا نمی نماید، بلکه با ایجاد رابطه بین مفاهیم تازه و اطلاعات قبلی موجود در مغز که به راحتی یادآوری می شوند (مانند تصاویر، ریتم ها، آهنگ ها و...)، در به خاطرسپاری و یادآوری مطالب تازه یاری می نماید. یادداشت اطلاعات مهم و تنظیم یادآورها در گوشی همراه ممکن است در به خاطرسپردن اطلاعات به یاری شما بیاید.
در هر زمان فقط یک کار را انجام دهید
از آنجا که حافظه کاری ضعیف انجام چند کار همزمان را سخت می نماید، ممکن است پرهیز از چند وظیفه برایتان مفید باشد و در عوض هر زمان فقط روی انجام یک کار معین تمرکز کنید. تا جای ممکن بکوشید عوامل حواس پرتی را از خود دور کنید. تنظیم هشدار زمان و دوری از همه کارهایی که می تواند زمان تان را بگیرد، احتمال این که حواس تان به کارهای دیگر منحرف گردد و فراموش کنید به کاری که مشغول بودید، برگردید را احتمالا کم خواهد نمود.
فعالیت بدنی را از قلم نیاندازید
نتایج بعضی تحقیقات نشان می دهد فعالیت بدنی می تواند روش غیر دارویی مفیدی برای مدیریت علائم اختلال توجه و بیش فعالی و بهبود ساختار و عملکرد مغز باشد. در جریان مطالعه ای معین شده بچه ها پیش دبستانی که در برنامه های ورزشی بعد از مدرسه شرکت می کردند در انجام کارهایی که احتیاج به حافظه فعال دارد، عملکرد بهتری از خود نشان می دادند.
داروهای تجویزی را مصرف کنید
داروهای محرک معمولا برای درمان علائم اختلال کم توجهی ـ بیش فعالی تجویز می گردد. بعضی شواهد حاکی از آن است که این داروها ممکن است عملکرد نواحی خاصی از مغز را که به حافظه فعال مرتبط هستند نیز بهبود بخشد.
در پی درمان باشید
در بعضی موارد راه چارههای درمانی می تواند برای یاری به برطرف مسائل حافظه همراه با اختلال کم توجهی ـ بیش فعالی مفید باشد. درمان هایی مانند درمان رفتاری ـ شناختی (CBT) به افراد یاری می نماید افکار، رفتارها و احساساتی که با مسائل ارتباط دارند، تغییر دهند. درمان رفتاری ـ شناختی می تواند به شما یاری کند مکانیسم های مقابله ای تازه از جمله مهارت های مدیریت زمان و معین هدف را بیاموزید.
برگرفته از: verywellmind.com
منبع: خبرگزاری ایسنا