این خانه شگفت انگیز، تونل زمان است ، خدمت متفاوت یک شمیرانی به تهرانی ها

به گزارش وبلاگ پاییز، خانه اش شبیه موزه است و مثل تونل زمان که امروز را به دیروز وصل می نماید. روی دیوار خانه پدری حاج عباس صالحی جای خالی پیدا نمی گردد. تصاویر سیاه و سفید، مثل هجوم خاطره ها به فکر انسان، چهاردیواری را محاصره نموده اند. صالحی، تاریخ پر و پیمان شمیران و تهران را با این تصاویر ناب حفظ نموده است.

این خانه شگفت انگیز، تونل زمان است ، خدمت متفاوت یک شمیرانی به تهرانی ها

وبلاگ پاییز - حسن حسن زاده: خدمت به محله، فقط دستگیری از افراد نیازمند و یاری به حل مسائل شهری و اجتماعی و... نیست. حفظ هویت و تاریخ یک محله هم خدمت بزرگی به ساکنان آن است.کاری که عباس صالحی با خون دل انجام داده و تصاویری ناب از آبادی های دیروز تهران به ویژه شمیران جمع آوری نموده است.

قصه های تهران را اینجا دنبال کنید

روی دیوار خانه پدری باصفای او در محله تجریش، که حالا دیگر با هجوم آپارتمان ها و برج ها محاصره شده است، می توان تاریخ شمیران را ورق زد و به گذشته ها سفر کرد. خودش درباره این مجموعه منحصربه فرد از عکس های تاریخی می گوید: از تمام خانه های قدیمی راسته بازار تجریش که بیشترشان به مغازه و انباری تبدیل شدند، این خانه با حدود یک قرن قدمت به جای مانده و خاطره هایش. من هم تصمیم گرفتم تصاویر کمیابی که از آبادی های شمیران و چهره های ماندگار این گستره وجود دارد مثل همین خانه حفظ کنم تا خدمتی به تاریخ و هویت شمیران نموده باشم.

این موزه را اهالی شمیران تکمیل می نمایند

عکس ها همه جا هستند؛ از چهاردیواری اتاق های خانه تا راه پله ها. قدم زدن در این خانه، مثل قدم زدن در دل تاریخ شمیران است. صالحی با هر عکس، تاریخ را ورق می زند. با اشاره به عکس ها، از نیاوران و ماجرای نام این محله می گوید تا تجریش و گوگل و شغل ساکنان آبادی های تجریش. او شناسنامه همه عکس ها را هم تا حد امکان تکمیل نموده است؛ از نام عکاس و محل عکاسی تا زمان ثبت عکس و حتی نام دقیق افرادی که در عکس ها حضور دارند. او از چالش های جمع آوری این عکس ها می گوید: این گنجینه با یاری اهالی شمیران، دوستان و بستگان من تکمیل شده است. وقتی تصمیم به جمع آوری این عکس ها گرفتم، هر جا چشمم به یک عکس قدیمی می افتاد می خریدم و به خانه می آوردم. اهالی قدیمی شمیران هم وقتی از این موضوع باخبر شدند، عکس های تاریخی که در آلبوم خود داشتند را به من دادند تا این عکس ها در کنار هم تبدیل به یک گنجینه ارزشمند از تاریخ شمیران گردد.

هر عکسی قصه ای دارد

روی دیوار خانه پدری حاج عباس می توان تاریخ کهن شمیران را مرور کرد. به جز اماکن تاریخی، خیابان ها و کوچه هایی که اکنون دیگر خبری از آنها نیست، چهره درگذشتگان و کسبه نامدار شمیران که اکنون دیگر چهره در نقاب خاک کشیده اند، روی دیوارها دیده می گردد. از چهره مرحوم حاج نقی جودار کاسب نیکوکار و نامدار سرگوگل تا میرزا جعفر علاقبند، از اولین کاتب شمیران و استاد اکبر سلمانی شکسته بند مشهور آبادی های شمیران. حاج عباس می گوید: همه این عکس ها قصه ای دارند. داستان زندگی صاحبان این عکس ها برای جوان های امروز محله در حکم کلاس درس اخلاق است. هر وقت اهالی برای تماشای عکس ها می آیند، قصه هر کدام برای شان تعریف می کنم. او به عکس مرحوم حاج نقی جودار یکی از کسبه نامدار شمیران اشاره می نماید و می گوید: حاج نقی کاسب نمونه و الگوی کسبه تجریش بود. وقتی سیل تجریش آمد و به مغازه های سرگوگل آسیب زد، فقط مغازه عطاری حاج نقی صحیح و سالم باقی ماند. کسی که وزن پاکت ها را روی کفه ترازو حساب می کرد تا مبادا حق مشتری ضایع گردد.

منبع: همشهری آنلاین

به "این خانه شگفت انگیز، تونل زمان است ، خدمت متفاوت یک شمیرانی به تهرانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این خانه شگفت انگیز، تونل زمان است ، خدمت متفاوت یک شمیرانی به تهرانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید