خرما، میوه ای پرانرژی
به گزارش وبلاگ پاییز، میوه رسیده خرما بسته به نوع آن، به رنگهای قهوه ای روشن، قهوه ای و قهوه ای تیره مایل به سیاه می باشد و دارای گوشتی شیرین و یک هسته بلند به طول 1 تا 3 سانتیمتر و قطر 2 تا 5 میلیمتر است که به صورت خوشه های عظیم ظاهر می گردد.

خرما، میوه ای پرانرژی
نویسنده:سالومه آرمین
میوه رسیده خرما بسته به نوع آن، به رنگهای قهوه ای روشن، قهوه ای و قهوه ای تیره مایل به سیاه می باشد و دارای گوشتی شیرین و یک هسته بلند به طول 1 تا 3 سانتیمتر و قطر 2 تا 5 میلیمتر است که به صورت خوشه های عظیم ظاهر می گردد.اندازه پروتئین و چربی موجود در گوشت خرما، بسیار ناچیز است. چربی خرما بیشتر در قسمت پوست آن متمرکز می باشد و اهمیت آن در نگهداری و محافظت از میوه از لحاظ فیزیولوژیکی بیشتر از ارزش تغذیه ای آن است. در خرما، بین 1 تا 3 درصد پروتئین یافت می گردد، اما به علت کم بودن اسیدهای آمینه موجود در آن، نمی توان از خرما به اسم منبع تغذیه ای پروتئین استفاده کرد. در خرمای رسیده تجاری، بین 2 تا 6 درصد ازگوشت خرما را الیاف خام (فیبر) تشکیل می دهد. با وجود داشتن انواع ویتامین های A,B6.B3 و فولات و بعلاوه اندازه چشمگیری پتاسیم، بیشترین اهمیت تغذیه ای خرما، نقش آن در تامین فیبر غذایی است.
درباره خواص خرما، همین بس که یک کیلوگرم خرما با رطوبت 20 درصد، 3000 کیلوکالری انرژی فراوری می نماید که بیشترین اندازه انرژی از قندهای آن به دست می آید.
طبق نظر حکمای طب سنتی، جوشانده 50 گرم خرما در 1 لیتر آب، شربت بسیار موثری برای برطرف خشونت و نرم کردن سینه است. افزودن بر آن، خرما برای درمان فلج، پارکینسون، تقویت کلیه، نرم کردن مفاصل و برطرف کمردرد، مفید می باشد. در کشور هندوستان از شیرابه درخت خرما، برای درمان اسهال و معالجه بیماری های مجاری تناسلی و ادراری استفاده می گردد. و از میوه خرمای بدون هسته، برای نرم کردن سینه و به اسم ملین و بعلاوه در بهبود آسم و ناراحتی های سینه و برطرف سرفه، بهره می برند. فواید دیگر خرما، شامل یاری به خونسازی (به علت داشتن فولات) و درمان سنگ مثانه می باشد.
افرادی که تمایل به مصرف ملین غذایی جهت یاری به انجام فعالیت های دستگاه گوارش به طور طبیعی دارند، می توانند چند دانه خرما را در هنگام شب در اندازهی آب بگذارند و صبح اول وقت، آن را همراه با آبش میل کنند. این شربت، برای افراد مبتلا به روماتیسم هم مفید است.
خرما به علت داشتن اندازه زیادی منیزیم درپیشگیری از سرطان نقش دارد.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
منبع: راسخون