دریاچه اوان ، جاذبه های گردشگری قزوین
به گزارش وبلاگ پاییز، اوان را می توان دریاچه ای چهارفصل دانست، دریاچه ای که آسمان را در آغوش کشیده و به زیر پای تو آورده تا تو اینبار سرت بالا نه، بلکه پایین بیاوری و تصویر قاب شده ای از آسمان و ابرها، کوه ها و درختان را در آبی درخشان و زلال دیدن کنی. هرچند که این دریاچه در الموت قزوین قرار گرفته و با فاصله ای کم از تهران اما خوب توانسه خودش و مردمانش را در دل کوه ها پنهان کند، کوه هایی که اطراف دریاچه را گرفته اند و به دور از آلودگی ها، آب و هوایی بی نظیر را برایش راهم آورده. به سبب زیبایی طبیعی و اهمیت جغرافیایی که دارد به عنوان اثری طبیعی به ثبتِ میراث فرهنگی ایران رسیده و این روزها هم تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری قزوین شده. بنابراین به قزوین میرویم به الموت، تا پا در خنکای آب دریاچه اوان بگذاریم، تا برایتان از تفریحات در اطراف دریاچه و مشخصاتش بگوییم. با ما همراه باشید ...
دریاچه بهشتی به نام اوان
می گویند دریاچه اوان تکه ای به جا مانده از دریاچه بزرگ کاسپین است که پشت کوه ها به جا مانده و به تدریج از وسعتش کاسته شده، حتی می گویند قزوین نامی ست ریشه گرفته از کاسپین . هرچند که داستان های این چنین زیاد است اما اهالی علم جغرافیا و زمین شناسی معتقدند که 500 ستال پیش زمین در این منطقه لغزیده و دریاچه اوان شکل گرفته. از ما اما اگر بپرسید، همچنان معتقدیم که این دریاچه زیبا با آسمان یکی ست و از عالم بالا فرو افتاده، شاید اگر در ادامه عکس هایی زیبا از این دریاچه در فصول مختلف را دیدن کنید، شما هم با ما هم عقیده شوید.
کمی بیشتر درباره دریاچه اوان الموت
باشکوه است و زیبا، یکی از جاذبه های گردشگری قزوین، از ارتفاع که نگاهش می کنی وسعت 70000 متری آن بیشتر به چشم می آید، خوب می بینی که چطور به زیبایی و دقت در میان دره جای گرفته، گویی اگر یک سانتی متر این طرف و آن طرف تر قرار گرفته بود دیگر نه زیبا بود و نه اوان. عمیق است اما نه زیاد، 6.8 متر عمق دارد، آن قدر عمیق که محیطی مناسب را برای رشد انواع جانواران و گیاهان بوجود بیاورد. دریاچه در دل خود نی بن و گیاهان غوطه ور خوشاب و چنگال آبی دارد و در نزدیکی اش گونه های مختلف گرامینه و لگومینیوزه. اطرافش را هم درختان بید، چنار و تبریزی گرفته اند، باغ های سرسبز سیب، گیلاس، سنجد، فندق، آلبالو، و گردو. در میان کوه ها و دشت ها نیز اگر قدم بزنی گون، کنگر و شیرین بیان نیز میابی. خانه ماهیان مانند قزل آلای رنگین کمان و کپور است، انواع قورباغه، لاک پشت، خرچنگ و اردک ماهی های زیبا. گوشه و کنارش هم پناه و زیستگاهی شده برای کل و بز کوهی، گرگ، گراز، شنگ (نوعی سمور)، سیاه گوش (گربه وحشی)، پلنگ، خرس قهوه ای، روباه و شغال. آسمانش هم سخاوتمند است و آغوشش را به روی انواع عقاب، دال، دلیچه، سبزقبا، زاغ و انواع گنجشک سانان، شاهین، جغد، کبک، فاخته و دارکوب.
تفریحات در اطراف دریاچه اوان الموت
قایق سواری درر این دریاچه رویایی و لذت بردن از سکوت رویایی اش هنگامی که بر روی آب به آرامی بالا و پایین می شوی، لذتی ست که نباید از دست داد. کوپیمایی و کوهنوری هم دو فعالیت ورزشی و پیشنهادهایی مجذوب کننده هستند که درنهایت چشم انداز ای زیبا از دریاچه را برایتان فراهم می نماید، بنابراین تا فرصت است، دوربین به دست شوید و زیبایی پیش رویتان را ثبت. تپه هایی که رد مسیر قرار گرفته است هم به چشم علاقه مندان به دوچرخه سواری و موتور سواری، پیست مجذوب کنندهی ست و فرصتی عالی برای تجربه هیجان در الموت قزوین.
دسترسی و نکاتی مهم برای سفر به دریاچه اوان الموت
دریاچه اوان در 80 کیلومتری شهر قزوین قرار گرفته، در نیمه شمالی منطقه رودبار الموت و در دامنه کوه خشچال. چهار روستای اوان، وربن، زواردشت و زرآباد نیز در نزدیکی اش قرار دارند. مسیر قزوین به الموت کوهستانی است به همین دلیل حتما قبل از سفر ماشین خود را از نظر فنی چک نموده و با احتیاط کامل رانندگی کنید. هزینه ورود به دریاچه نیز نفری 3000 تومان است. مراقب طبیعت منطقه باشید، به هیچ عنوان در دریاچه شنا نکنید زیرا خطر مرگ دارد و از ماهیگیری نیز خودداری کنید.
منبع: همگردی