رژیم غذایی مردم انگلستان

به گزارش وبلاگ پاییز، کشور انگلستان با جمعیتی حدود 60 میلیون نفر، مساحتی بالغ بر 240 هزار کیلومتر مربع، آب و هوایی معتدل و در عین حال بسیار بارانی و متغیر و همچنین داشتن مهاجران بسیاری که از سراسر جهان به ویژه کشورهای متحدالمنافع بریتانیا، در این کشور اقامت می کنند، از رژیم غذایی متنوع، جالب، پرافت و خیز و قابل توجهی برخوردار است. با خبرنگاران همراه باشید تا بیش از گذشته در مورد رژیم غذایی مردم این سرزمین بدانید.

رژیم غذایی مردم انگلستان

رژیم غذایی مردم انگلستان

رژیم غذایی مردم انگلستان، به وسیله سبک های آشپزی سنتی و دستورالعمل های بومی برای ترکیب مواد اصلی احاطه شده است. این امر علاوه بر ایجاد تنوع غذایی و روش های متنوع آشپزی انگلیسی، به نوعی در اتحاد و معاشرت اقوام مختلفی که در این کشور زندگی می کنند، تاثیر بسزایی دارد. در واقع می توان این امر را یکی از مشخصه های برتر در رژیم غذایی مردم انگلستان تلقی کرد. البته نباید فراموش کرد که وارد کردن کالاهای مورد استفاده در تهیه انواع غذاهای بومی و ملی، از کشورهایی همچون آمریکای شاقتصادی، چین و هند در مدت زمان امپراطوری بریتانیای کبیر (جزیره ای شامل کشورهای انگلستان، ولز و اسکاتلند و نیز اتحاد با کشور ایرلند شاقتصادی)، بعد از جنگ جهانی و ورود مهاجران بیشمار به خاک این کشور، بخش مهمی از رژیم غذایی امروز انگلستان را دربر می گیرد.

وعده های سنتی

وعده های غذایی سنتی در رژیم غذایی مردم کشور انگلستان، شامل انوع نان و پنیر، کباب ها و خوراک هایی که با استفاده از گوشت طبخ می شوند، سبزیجات خام و پخته و ماهی های آب های شیرین و آب های شور است.

تاثیرات رژیم غذایی دیگر کشورها

در کتابچه ای که از قرن 14 میلادی برجای مانده است، وجود دستورالعمل های آشپزی از زمان پادشاهی ریچارد (یکی از پادشاهان سیاه پوست انگلستان که فرزند پادشاه ادوراد بوده و در سال های 1377 میلادی تا 1399 میلادی بر کشور انگلستان حکومت کرده است)، به نفوذ قدرتمند مواد و ترکیبات خارجی و همچنین روش های پخت و پز از قرون وسطی اشاره می کند. برای نمونه می توان به Curry ظرف غذایی که از شبه قاره هند و جنوب شرقی آسیا سرچشمه گرفته است اشاره کرد.

خوراک مرغ کاری

غذاهای طبخ شده با کاری، به مرور زمان با ذائقه مردم انگلستان سازگار شده و امروزه به یکی از غذاهایی که در رژیم غذایی مردم این کشور از جایگاه خاصی برخوردار است، تبدیل شده است. البته نمی توان از نقش آشپزان و نویسندگان کتاب های آشپزی در مورد شناخت و استفاده ی مواد و ترکیبات خارجی از جمله کاری، به سادگی عبور کرد. هانا گلاسس (آشپز و نویسنده انگلیسی در سال 1708 تا 1770 میلادی) از جمله افرادی است که با بیان دستور پخت خوراک مرغ کاری، تحولی عظیم را در رژیم غذایی مردم انگلستان ایجاد کرد.

تاثیرات رژیم غذایی کشور فرانسه

علاوه بر تاثیرات کشورهای آسیایی بر رژیم غذایی مردم انگلستان، فرانسه نیز با وارد کردن رژیم غذایی خود در این کشور، سهم ویژه ای را در تغییرات ایجاد شده آداب و دستورهای خوراک پزی انگلستان، ایفا کرده است. سراسر ناحیه ی ویکتوریا (victoration: مناطق ویکتوریا به تاریخ و امپراطوری انگلستان اشاره دارد که معرف دوره ملکه ویکتوریا در سال های 1837 تا زمان مرگ ایشان در سال 1901 میلادی است)، اغلب از رژیم غذایی مردم فرانسه استفاده می کنند.

تاثیرات رژیم غذایی کشور ایتالیا

پس از اتمام جنگ جهانی دوم و سهمیه بندی مواد غذایی، به دلیل خسارات و ویرانی هایی که این پدیده تاسف بار در سراسر جهان برجای گذاشت، آشپزان انگلیسی به چاره اندیشی جهت کم کردن تاثیرات ناشی از این امر پرداختند. الیزابت دیوید (Elizabeth David: نویسنده کتاب های آشپزی از سال 1913 تا 1992)، با نوشتن دستورالعمل ها و سبک آشپزی مدیترانه ای و وارد کردن رژیم غذایی ایتالیایی به خانه های مردم انگلستان، تاثیر شگرفی را در رژیم غذایی مردم انگلستان ایجاد کرد. عملکرد این نویسنده و آشپز انگلیسی، با تشویق و حمایت دیگر نویسندگان کتب آشپزی روبرو شده و با استقبال بی نظیر از راه کار خلاقانه او، دیگر روش ها و رژیم غذایی کشورهایی مانند چین و تایلند نیز وارد رژیم غذایی مردم انگلستان شد. به گونه ای که تشریح و استفاده از تمامی دستورالعمل های آشپزی در سراسر جهان را برای مردم انگلیس به امری لازم و ضروری تبدیل کرد.

قرون وسطی

هنگام سلطنت ریچارد (از پادشاهان کشور انگلستان)، در یک دوره زمانی کوتاه، آشپزی انگلیسی به واسطه نگارش و نشر کتب آشپزی، در بسکمک از کشورهای جهان توسعه یافت. دستورات آشپزی موجود در این کتب، بسیار جالب و در عین حال استادانه و کمی هم تخیلی به نظر می رسید. آشپزان با به کارگیری روش های جدید پخت و پز به همراه استفاده از انواع ادویه های شور و شیرین، تهیه سس های غلیظ، پیشنهاد به کارگیری بادام در ضخیم کردن و ایجاد طعم بهتر انواع نان، طبخ کماج و کلوچه های متنوع با استفاده از گونه های مختلفی از مواد غذایی و شکل دادن آن ها به صورت پیچ و رول، تنوع جالبی را در روش آشپزی انگلیسی به ارمغان آوردند.

کباب

اما هیچ یک از این دستورات به اندازه طبخ فوق العاده مجموعه ای از کباب های لذیذ انگلیسی، دلیل قوت و اهمیت تاریخچه آشپزی انگلستان نخواهد بود. کباب هایی که معمولا در فیلم های هالیوودی بارها به نمایش گذاشته شده اند.

قرن هجدهم

خوراک نخود سبز

در قرن هجدهم میلادی جیم وودفورد (کشیش انگلستانی که شهرتش به دلیل تالیف کتاب The Diary of a Country Parson است) نظریه ا جالب و بسیار فوق العاده را در استفاده از تنوع مواد خوراکی ارائه داد. او گفت، می توان با استفاده از ترکیب موادی که با ذائقه مردم سازگار است، آن هم هنگام مصرف وعده های اصلی غذایی، علاوه بر دارا بودن رژیم غذایی سالم و متنوع، از غذایی با طعم و عطر به یادماندنی نیز لذت برد. وی برای اثبات ادعای خویش، مسئولیت آشپزی جشنی را که در سال 1781 میلادی به مناسبت خوشامدگویی میهمانان خارجی ترتیب داده شده بود، بر عهده گرفت.

Blancmange

این کشیش انگلیسی، در اولین وعده خوراک مرغ و زبان گاو، پاچه، گوشت گوسفند و برگ های درخت کپر، تارت و پودینگ کره ای و در وعده دوم اردک کبابی و نخود سبز، مقداری کنگر، تارت و Blancmange (دسری حاوی نشاسته و شیر که ژلاتین گونه است) را برای میهمانان سرو کرد. سپس از بادام و کشمش، پرتغال و توت فرنگی و انبوهی از نوشیدنی های محلی به عنوان دسر بهره برد. اینگونه بود که استفاده از توت فرنگی و نخود سبز برای اولین بار در رژیم غذایی مردم انگلستان قرار گرفت.

چاشنی ها و ادویه های وارداتی

همان گونه که پیش تر اشاره شد، رژیم غذایی مردم انگلستان، با توجه به استفاده از مواد و ترکیبات اولیه خارجی، تاثیرات قابل توجهی را متحمل شده است. نمونه بارزی که نشان دهنده صحت این مطلب است، در قرن 13 میلادی به وقوع پیوست. همسران کنت های انگلیسی که معمولا ساکن شهر Leicester بودند و نیز دختر پادشاه وقت انگلستان، میزان قابل ملاحظه ای دارچین را از کشورهای خارجی سفارش دادند.

این امر درست هنگامی رخ داد که خود پادشاه نیز مقدار زیادی از انواع چاشنی ها مانند زنجبیل و فلفل سبز را برای استفاده مردم کشورش، تهیه کرده بود. این مسئله اعتراضات بسکمک را از طرف مردم انگلستان به همراه داشت. چرا که آن ها معتقد بودند، دلیل خرید این همه چاشنی ها و صرف هزینه های هنگفت، تنها نشانه بی کفایتی و خوش گذرانی مقامات، دختر پادشاه و شخص شاه است.

در ضمنً آن ها معتقد بودند که مهم ترین دلیل استفاده از این ادویه ها، پوشاندن طعم و بوی بد گوشت های نامرغوبی است که توسط مسئولین کشور، برای مصرف خانواده ها در نظر گرفته شده است. اما شاه و اطرافیانش نسبت به این اعتراضات موضع حق به جانبی گرفته و اذعان داشتند که خرید چاشنی ها صرفا برای نگهداری بهتر و جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی مصرفی مردم در غیاب یخچال خواهد بود.

بنابراین به نظر می رسد قرن 13 میلادی، شاهد واردات اولین ادویه ها و چاشنی های خارجی در کشور انگلستان است. جیمز والوین (James Walvin: نویسنده کتاب Fruits of Empire)، معتقد است که واردات سیب زمینی، شکر (شکر چغندر)، چای، قهوه و انواع میوه ها و ادویه هایی که در رژیم غذایی مردم انگلستان مورد استفاده قرار دارند، از سال های 1660 تا 1800رشد افزاینده ای داشته و در سال 1900میلادی به اوج خود رسیده است.

کافی شاپ

در انگلستان، غذا خوردن در مکان هایی مانند کافی شاپ، که معمولا کوچک و ارزان به نظر می رسد، هم قیمت با یک شام یا یک وعده غذای چرب و نرم در دیگر کشورها است. آن ها معمولا برای خودشان و به صورت مستقل، آن هم بدون نیاز به اخذ مجوز برای انواع نوشیدنی، از ساعات شش یا هفت صبح تا هنگام ظهر و پس از آن از ساعت دو یا سه عصر تا نیمه شب، مشغول سرویس دهی به مشتریان خود هستند.

خوراکی های سرو شده در کافی شاپ و رستوران

پودینگ سیاه

نمونه بارزی که کافی شاپ ها یا رستوران های کشور انگلستان برای مشتریان خود سرو می کنند، انواع غذاهای کبابی و سرخ شده بوده که از طرفداران بسکمک نیز برخوردار است.

به عنوان مثال می توان از تخم مرغ نیمرو شده، Bacon (کباب گوشت خوکی که نمک اندود و خشک شده است)، پودینگ سیاه (black pudding: نوعی سوسیس)، همبرگر، سوسیس ها، غذاهای تهیه شده با قارچ و چیپس های خوش نمک نام برد.

خوراک قارچ و گوشت

البته اغلب مردم انگلستان ترجیح می دهند تا این غذاها را همراه با حبوبات طبخ شده، سیب زمینی ها و نان های سرخ شده مصرف کنند. اما نمی توان این مسئله را نادیده گرفت که مصرف حبوبات، سیب زمینی و نان های سرخ شده که از تنوع بسکمک نیز برخوردار هستند، معمولا در وعده صبحانه نیز صورت می پذیرد.

قهوه خانه ها

در کشور انگلستان، قهوه خانه های سنتی در حال کاهش بوده و حتی در برخی موارد، به طور کلی از نوبت خارج شده است. و به جای آن ها، فست فودهای زنجیره ای که با رشد سریع و قابل ملاحظه ای بویژه در سال های اخیر روبرو بوده، روز به روز در حال ترقی و پیشرفت هستند. ولی با این وجود، باز هم جمعیت زیادی در قهوه خانه های کشور انگلستان برای صرف غذاها و نوشیدنی های مورد علاقه مردم انگلستان وجود دارد.

اتاق نوشیدن چای

در فرهنگ مردم انگلستان، در نظر دریافت مکانی خاص، برای نوشیدن چای بسیار مهم و ضروری است. آن ها از این مکان که معمولا کوچک و دارای محیطی گرم و ملایم است و در آن، سرو انواع آشامیدنی و وعده های سبک صورت می گیرد، به عنوان اتاق چای یاد می کنند.

مردم انگلستان در اتاق چای، علاوه بر آنچه که گفته شد، بیسکوییت، کیک چای، مربا، سرشیر خامه ای، کرم خامه ای، چایی خوش طعم و ممتاز به همراه نوعی چای خامه ای (Devonshire tea) را در یک سرویس چینی مخصوص، میل می کنند.

فروشگاه های ماهی و سیب زمینی سرخ کرده

ماهی و سیب زمینی سرخ کرده، یکی از غذاهایی است که به نظر می رسد در خود کشور انگلستان سرچشمه گرفته و به عنوان یکی از مشهورترین غذاهای طبخ شده و مصرفی در این کشور است. مردم انگلستان معمولا برای تهیه این غذا، از ماهی های دریای اطلس استفاده می کنند. آن ها ماهی را کوبیده و پس از سرخ کردن همراه با هات داگ و سیب زمینی سرخ شده (منظور انواع چیس است) سرو می کنند.

با توجه به آنچه که چارلز دیکنز نویسنده انگلیسی در یکی از کتاب های خود به نام حکایت از دو شهر (A Tale of Two Cities: این کتاب داستانی است که در سال 1859 نوشته و چاپ شده است)، از این غذا یاد کرده است، سیب زمینی های سرخ کرده ای که در آن زمان تهیه می شد، ظاهرا درشت تر ودارای مقدار کمی از روغن بوده است.

امروزه در سراسر اروپا فروشگاه های مدرن ماهی و سیب زمینی سرخ کرده، دایر شده است و همه روزه طرفداران بسکمک را به سمت خود جذب می کند. گفته می گردد که در گذشته، زمانی که این غذای لذیذ انگلیسی برای اولین بار در رژیم غذایی مردم انگلیس قرار گرفت، فروشندگان از وسایل و لوازم استاندارد برای تهیه آن برخوردار نبودند. آن ها معمولا در یک دیگ پر از روغن داغ که حرارتش را توسط آتش زغال سنگ، تامین می کردند، اقدام به سرخ کردن ماهی و چیپس می کردند. در حالیکه امروزه با گسترش فضای تهیه و به کارگیری از وسایل کاملا استاندارد، فروشندگان، پس از طبخ این غذای سنتی، آن را درون کاغذی مخصوص بسته بندی کرده و همراه با مقداری خیارشور، نخود سبزهای نرم و مقداری نمک و سرکه به مشتریان عرضه می کنند. چیپس ها ممکن است همراه با غذاهای دیگر مانند همبرگر وسوسیس (بویژه یک نوع سوسیس که به سوسیس خشک مشهور است)، میل گردد.

خانه های مخصوص فروش غذا (Pub)

Pub یا خانه های عمومی فروش غذا، یکی از مکان های مشهور در کشور انگلستان است که جهت فروش انواع غذاهای انگلیسی مورد استفاده قرار می گرفت. این مکان های سنتی عموما به صورت بنگاهی کوچک و با اهمیت برای سرو انواع نوشیدنی و غذاهای مورد علاقه مردم انگلستان تلقی می شدند. در این مکان فروش گوشت خوک، ترشی، تخم مرغ، همراه با Crisps (نوعی چیپس صنعتی)، بادام زمینی و نیز نوشیدنی های مخصوص، یکی از دلایل رشد و ترقی Pub شده بود.

Ploughmans lunch

نوعی غذای سرد انگلیسی به نام Ploughmans lunch، یکی از پایه ای ترین غذاهای اصلی موجود در لیست خوراک های سرو شده توسط این مکان ها بوده که آن را معمولا از ترکیبات اصلی مانند پنیر، نان و ترشی یا شور تهیه می کردند. البته آن ها با توجه به ذائقه و درخواست مشتری از مواد سرد دیگر نیز در کنار مواد اصلی استفاده می کردند.

a pie and a pint

در سال 1950 میلادی، در بسکمک از خانه های فروش غذا، a pie and a pint (نوعی کلوچه گوشت پیچ)، به همراه استیک ویژه تک نفره در کنار یک نوشیدنی مخصوص محلی، برای مشتریان پیشنهاد و عرضه شد. یکی از نکات مثبت و جالبی که هنگام سرو غذا توسط مسئولین این خانه های مخصوص غذا رعایت می شد، تزیئن زیبای غذاهای عرضه شده به مشتریان است. آن ها بخشی از مرغ سوخاری به همراه چیپس را در یک سبد یا حلقه ای از جنس چوب درخت(معمولا درخت بید)، قرار داده و با تزئین دستمال سفره در کنار آن، غذاهای زیبایی را برای مشتریان خود سرو می کردند.

Sunday roast

chili con carne

steak and ale pie

از جمله غذاهای دیگری که معمولا در این خانه ها سرو می شد، می توان به Sunday roast ،pasties (کلوچه های میوه دار)، استیک و کلوچه های گوشت (steak and ale pie ,(bangers and mash، همبرگر، لازانیا و chili con carne اشاره کرد.

ادغام رژیم غذایی ملی با سایر کشورها

رژیم غذایی هندی انگلیسی

از سال 1809 میلادی، در بسکمک از قهوه خانه های کشور انگلستان، غذاهای هندی طبخ و برای مشتریان عرضه می شد. الیزابلا ماری بتون (Mrs Beeton: مولف انگلیسی از سال 1836 تا 1865) در کتاب آشپزی خود، وجود و افزایش روزافزون curry house (رستوران هایی که توسط فردی از ایالت بنگال هند، در سال 1810 میلادی برای اولین بار در کشور انگلستان بازگشایی شد) در سراسر انگلستان را به اطلاع مردم این کشور رساند. البته به نظر می رسد که غذاهایی طبخ شده با کاری، قبل از این زمان، در برخی از قهوه خانه های لندن نیز سرو می شده است.

Kedgeree

این رستوران ها به تهیه و پخت تمام غذاهایی که پایه اصلی مواد تشکیل دهنده آن ها، ادویه کاری است، می پردازند. در سال 1940 و 1970 میلادی در منطقه ویکتوریا و در زمان اجرای British Raj (معنای Raj در زبان هندی، قانون است. بریتیش راج، در مورد قانونی صحبت می کند که در شبه قاره هند در بین سال های 1858 تا 1947 میلادی، از آن استفاده می کردند. طبق این قانون کشور انگلستان بر مناطقی از هندوستان پس از پیروزی های بدست آمده ، حکومت کرده و قوانین مشخصی را در آن اجرا می کرد. این منطقه به مناطق هندی بریتانیایی مشهور بود)، مردم انگلستان ابتدا با استفاده از غذاهای هندی در رژیم غذایی خود، کم کم به ایجاد رژیم غذایی هندی- انگلیسی پرداخت.

Mulligatawny soup

Chicken tikka masala

Kedgeree و Mulligatawny soup (نوعی سوپ) اولین غذاهایی هستند که مردم انگلیس، وارد رژیم غذایی کشور خود کردند. به مرور زمان با استقبال مردم انگلستان از غذاهای هندی، تهیه و طبخ غذاهایی از جمله hicken tikka masala در سال 1960 میلادی و Balti در سال 1980 میلادی به سرعت در بین مردم انگلستان از محبوبیت و توجه بسکمک برخوردار شده و به این ترتیب با ادغام غذاهای کشور هند و کشور انگلستان، طبخ غذاهای کاری، انواع سس یا pastes و میکس و ترکیب چاشنی های انگلیسی با کاری، در رژیم غذایی مردم انگلستان، فراگیر و گسترش یافت.

Balti

در سال 2003 میلادی بیش از ده هزار رستوران در حال سرو غذاهای هندی انگلیسی به مشتریان خود بوده است. در سرزمین ولز نیز رستوران های بزرگ و اصلی کشور، به طبخ و عرضه غذاهای هندی که توسط کارفرماهای اقتصادی از کشورهای بنگلادش و پاکستان، اداره می گردد، می پردازد. طبق آمار و گذارشاتی که از سوی مسئولین کشور انگلستان ارائه شده است، فروش انواع غذاهای هندی در صنعت غذایی این کشور هزینه ای معادل با 3.2 میلیارد پوند، برای مردم انگلیس، دربرداشته است. گفته می گردد دو سوم از مردم در بیرون از منزل، از غذاهای هندی استفاده می کنند و رستوران هایی که غذای هندی را در انگلستان عرضه می کنند، در طول هفته، حدود 2.5 میلیون مشتری را سرویس می دهند. رستوران های هندی با ترکیب و آمیختن مواد و ترکیبات اصلی همچون مرغ، میگو، گوشت بره یا گوسفند با سس های کاری، به طبخ و تهیه غذاهای هندی- انگلیسی می پردازند.

korma

Madras curry

vindaloo

از جمله این غذاها می توان غذاهایی مانند korma (غذایی تند و آتشین) و phall را نام برد. آشپزان هندی، با ترکیب ادویه های معطر، سسی تند و گرم را تولید کرده و با کمک این سس، غذای Madras curry را طبخ می کنند. بقیه سس هایی که در پخت انواع غذاهای هندی استفاده می شوند، نیز برپایه ادویه کاری تهیه می شوند. برای نمونه vindaloo که غالبا به صورت یک غذای بسیار تند و آتشی و با استفاده از گوشت بره یا مرغ، پخته می شوند، نمونه بارزی از این غذاها است.

Bhajis

Tikka

آشپزان رستوران های هندی در کشور انگلستان، از ترکیب Madras با فلفل چیلی عالی، خواباندن گوشت خوک در مایعی مخصوص و سیر، غذای dalhos carne de vinha را طبخ و برای مشتریان خود، سرو می کنند. پس از افزایش غذاهای طیخ شده توسط کاری، رستوران ها به مشتریان خود، پیشنهاد می کنند تا غذاهایی مانند تندوری (tandoori) و تیکا (tikka) را که ظرف غذاهایی شامل گوشت یا ماهی خوابانده شده در چاشنی های منحصر به فرد و پخته شده در یک اجاق مخصوص هستند نیز امتحان کنند.

بریانی ، سموسه، کباب های کوچک و Bhajis نیز با انواع اسنک سرو می گردد. در سال های اخیر برخی از کارآفرینان هندی، طی فرایندی بزرگ، به طبخ و ارائه غذاهای بومی و نژادی در رستوران های Michelin stars)، Michelin stars:رستوران هایی در بریتانیای کبیر) ، پرداختند.

رژیم غذایی چین

غذاهای چینی نیز در کشور انگلستان به وفور یافت می گردد. در اغلب شهرهای بزرگ کشور انگلستان، محله ای به نام محله چینی ها وجود دارد که ساکنان آن ، مهاجران چینی هستند که در این کشور اقامت می کنند. رژیم غذایی اهالی کانتون (مردمی از چین، که با لهجه کانتونی صحبت می کنند)، یکی از برجسته ترین رژیم های کشور چین است که با ذائقه غرب، تطبیق یافته است و ممکن است از طرف رستوران های چینی، برای مصرف کنندگان، به عنوان یک لیست غذای جداگانه، پیشنهاد و ارائه گردد. علاوه بر رژیم غذایی کشور چین، غذاهای دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله تایلند، اندونزی و ویتنام نیز، در بین مردم کشور انگستان از محبوبیت ویژه ای برخوردار است.

رژیم غذایی دیگر ملل

رژیم غذایی ایتالیایی که در کشور انگلستان مورد استفاده مردم قرار می گیرد، بیشتر از غذاهای مدیترانه ای تشکیل شده و بدون تردید، قابل رقابت با رژیم غذایی چینی و هندی است. در بسکمک از شهرهای کشور انگلستان، رستوران های یونانی و اسپانیایی نیز در حال عرضه غذاهای بومی و محلی کشور خود به مردم انگلیس هستند. مهاجران ترکیه نیز علاقه ی بسکمک به خریدن و بردن خوراک رستوران ها به منزل دارند. البته حضور آن ها تا دیروقت در مغازه های کباب فروشی نیز تا اندازه ای پررنگ و قابل توجه است.

به غیر از همبرگرها و هات داگ هایی که از رژیم غذایی مردم آمریکا وارد کشور انگلستان شده است، رژیم غذایی مردم مکزیک نیز، نمایان گر رژیم غذایی مردم آمریکا است. هرچند تعداد بسیار کمی از مهاجران مکزیکی (معمولا نسلی از سفیدپوستانی که با ازدواج با آمریکایی ها که اغلب سیاه پوست بوده اند، متولد شده ند) مقیم انگلستان هستند ولی با این حال، با حضور همین تعداد کم، تاثیرات مختصری بر رژیم غذایی مردم انگلستان، ایجاد کرده اند. رژیم غذایی اهالی جزایر کارائیب و یهودیان نیز، در مناطقی که تجمع کوچکی از این مردم، در آن جا زندگی می کنند به چشم می خورد.

به درستی می توان از رژیم غذایی مردم فرانسه به عنوان نمونه ای از یک رژیم غذایی پرخرج و هزینه بر، یاد کرد. بنابراین بدیهی است که مردم انگلستان این رژیم غذایی پرهزینه را به مراتب کم تر از سایر رژیم های غذایی، در وعده های غذایی خود، قرار دهند. اگرچه تعدادی اغذیه فروشی های فرانسوی که به عرضه غذاهای ارزان مبادرت دارند، در کشور انگلستان مشغول به فعالیت هستند.

نوشیدنی ها

نوشیدنی های گرم

چای، قهوه و شکلات، سه نوشیدنی گرم و اصلی هستند که در رژیم غذایی مردم انگلستان وجود دارد. به نظر می رسد که این نوشیدنی های پرطرفدار، از خارج اروپا و به عنوان کالای عمده و اساسی در زمان سلطنت ملکه ویکتوریا وارد خاک کشور انگلستان شده است.

چای سیاه همراه با شیر (از سال 1660)

کاترین ملکه انگلستان (Catherine of Braganza همسر چارلز پادشاه وقت انگلستان، در سال های 1662 تا 1685)، در سال 1660میلادی، نوشیدن چای را که یکی از عادات مردم کشور پرتغال است، وارد رژیم غذایی مردم انگلستان کرد. اوایل ورود چای به رژیم غذایی مردم انگلستان، تنها افراد ثروتمند و دولتمردان انگلیسی، قادر به تهیه و مصرف این نوشیدنی بودند اما پس از سال ها، استفاده از آن، در سراسر کشور توسعه یافت و نوشیدن آن به عنوان امری مرسوم و متداول تبدیل شد.

قهوه

در قرن 16 میلادی نوشیدن قهوه در رژیم غذایی مردم انگلستان پایه گذاری شد و حدود یک قرن طول کشید تا نوشیدن آن با استقبال عموم مردم روبرو گردد. در قرن 17 میلادی اولین قهوه خانه در شهر آکسفورد (Oxford) انگلستان بازگشایی شد و با گذشت زمان، قهوه هایی به سبک ایتالیایی تهیه و در بین مردم به محبوبیت رسید. مانند اسپرسو و کاپوچینو که با رشد قابل ملاحظه ای در سراسر کشور انگلستان به فروش می رسید درحالی که، با ورود آن به رژیم غذایی مردم انگلستان، نوشیدن چای جایگاه اصلی خود را از دست داده و در حال کاهش بود.

شکلات داغ

شکلات داغ (Hot Chocolate)، نوشیدنی دیگری است که در قرن 17 میلادی، پابه پای قهوه و چای، از جایگاهی ویژه در رژیم غذایی مردم انگلستان، برخوردار شد.

شیر

نوشیدن شیر در رژیم غذایی مردم انگلستان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طوریکه از قرن بیستم میلادی، کشور انگلستان با استفاده از ماشین های حمل شیر یا Milk Floats، روزانه تعداد بسکمک از بطری های حاوی شیر را تا درب منزل مشتریان حمل کرده و آن ها را از نوشیدن شیری تازه و گوارا، بهره مند می سازد. اما به نظر می رسد که این سیستم کم کم جای خود را به فروشگاه های عرضه شیر به ویژه سوپرمارکت ها در سراسر کشور انگلستان خواهد سپرد.

نوشیدنی های سرد وشیرین

Dandelion and burdock

تنوع نوشیدنی های شیرین در رژیم غذایی مردم انگلستان، از شهرت جهانی برخوردار است. نوشیدنی هایی که غالبا از مواد طبیعی از جمله میوه ها و گیاهان بومی و محلی کشور انگلستان تهیه می شوند. Dandelion and burdock نوعی نوشیدنی سنتی در رژیم غذایی مردم انگلستان است که از محبوبیت و شهرت خاصی برخوردار است.

این نوشیدنی بکرِسنتی، از تخمیر گونه ای عصاره شیرین، شبیه به شربت محلی، تهیه شده که با گذشت زمان، تنوع بسکمک از آن، با استفاده از اضافه کردن ترکیبات جدید، در دسترس عموم مردم قرار گرفت.

عصاره زنجبیل نیز یکی دیگر از نوشیدنی های شیرین مصرفی توسط مردم انگلستان به شمار می آید.

لیموناد (Lemonade)

این نوشیدنی در اواخر قرن 19 تا اواسط قرن 20 میلادی، به نوشیدنی محبوب و پرطرفدار مردم انگلستان تبدیل شده بود. لیموناد (Lemonade)، در بین مردم انگلستان به عنوان یک نوشیدنی زلال،پاک و تمیزکننده دستگاه گوارش، شناخته شده است.

Barley water

cola (نوشیدنی که از ماده شیرین گرفته شده از برگ و میوه ی درخت کولا تهیه می گردد)، Barley water(یک نوع دیگر از نوشیدنی سنتی که شیرین و ملایم است. مردم انگلستان با جوشاندن لیموهای تازه و دانه های جو، و سپس با فشار دادن لیموهایی که از وسط به دو نیم تقسیم شده اند و ریختن آب داغ بر روی گوشت و پوست آن، و در آخر با اضافه کردن مقداری شکر و آب لیمو برای بخشیدن عطر و طعمی بهتر، این نوشیدنی مقوی را تهیه می کنند) و cordials (شربت هایی غلیظ که معمولا با استفاده از میوه ها و شکر، تهیه می شوند. البته با توجه به ذائقه مردم، می توان از آب برای رقیق کردن آن نیز استفاده کرد. cordials سنتی نیز با استفاده از عصاره گیاه گل آقطی(elderflower) و زنجبیل توسط مردم انگلستان تهیه و مصرف می گردد) از دیگر نوشیدنی های سنتی در رژیم غذایی مردم انگلستان به شمار می فرایند.

گیاهخواری

پس از اتمام جنگ جهانی دوم، حدود صدهزار گیاهخوار در کشور انگلستان زندگی می کردند. در سال 2003 میلادی طی آماری که توسط مسئولین کشور انگلستان اعلام شد، حدود سه الی چهار میلیون گیاهخوار در این کشور زندگی می کنند که در مقابله با جمعیت گیاهخوارِ پس از جنگ جهانی دوم، از رشد چشمگیری برخوردار بوده است. حضور این تعداد گیاهخوار در کشور انگلستان، در مقابل هفت میلیون گیاهخواری که در کشورهای غربی زندگی می کنند، آمار بسیار عالی را در بین دیگر ملت های غربی، برای مردم انگلستان به ارمغان آورده است. همین امر سبب شده است تا بیشتر رستوران ها، غذاهای گیاهی را در لیست خوراک های سرو شده، جای دهند.

Quorn

Quorn نام نوعی غذای گیاهی است که به عنوان برندی پیشتاز و جانشین غذاهای گوشتی مانند گوشت هام (Ham: گوشت ران خوک نمک اندود و خشک شده)، بیکن (Bacon: گوشت خوک نمک زده و خشک شده)، مرغ و... در نظر گرفته می گردد.

غذای مشهور بین المللی

Scrambled Egg

Bacon Ice Cream

Scrambled Egg (نوعی تخم مرغ نیمرو) و Bacon Ice Cream (بستنی و کباب گوشت خوک)، غذاهای سرو شده در رستوران های The Fat Duck، هستند که برای رژیم غذایی کشور انگلستان شهرت و اعتبار جهانی را رقم زده است.

وعده های غذایی

در رژیم غذایی مردم انگلستان صبحانه، ناهار و شام سه وعده اصلی غذایی است که از اهمیت فوق العاده ای نیز برخوردار هستند. مردم انگلستان معمولا صبحانه را در ساعات 7:00 تا 9:00 صبح، ناهار را در ساعات 12:00 تا 13:30 ظهر و شام (گاهی اوقات Supper نامیده می گردد) را در ساعات 18:30 الی 20:00 شب میل می کنند. در رژیم سنتی کشور انلگستان، ساعات 17:30 تا 18:30 عصر به نوشیدن چای اختصاص یافته است. در یک شنبه ها مردم انگلستان هنگام صرف ناهارکه به عنوان وعده اصلی رژیم غذایی کشورشان یاد می گردد، غذایی را که معمولا شامل کباب یا بریانی گوشت خوک سفید، پودینگ سیاه و دو گونه از سبزیجات است، میل می کنند.

صبحانه

در نظر بیشتر مردم سراسر جهان، صبحانه انگلیسی متشکل از تخم مرغ ، بیکن ، سوسیس ، نان های سرخ شده، قارچ و حبوبات پخته شده، به همراه نوشیدن یک فنجان قهوه خوش عطر خواهد بود. درصورتیکه که امروزه، مردم انگلستان صبحانه ای شبیه به یک پیاله از غلات گندم گونه، یک برش از نان تست، آب پرتقال و یک فنجان قهوه لذیذ را میل می کنند. البته بسکمک از مردم انگلستان بویژه بچه ها از یک پیاله غلات و گیاهان گندم گونه که معمولا از دانه های ذرت، گندم و جوی دوسر تهیه می گردد، استفاده می کنند.

فرنی جوی دوسر (porridge of oats)

این صبحانه معمولا به صورت بسته بندی شده در پاکت های مخصوص در سوپرمارکت ها به فروش می رسد که پس از ترکیب با شیر، قابل استفاده خواهد بود. صبحانه ای که بیشتر مردم انگلستان در زمستان مصرف می کنند حریره یا فرنی جوی دوسر(porridge of oats) است.

صبحانه سنتی انگلستان

صبحانه دیگری در کشور انگلستان سرو می گردد که به عنوان صبحانه سنتی مشهور است. آن ها از تخم مرغ، بیکن، سوسیس، نان سرخ شده، حبوبات پخته شده و قارچ در این وعده غذایی بسیار مهم، استفاده می کنند. هرچند تعداد زیادی از مردم، خوردن صبحانه مدرن را به صبحانه سنتی ترجیح می دهند، با این حال، بیشتر هتل ها و مهمان خانه های سراسر کشور انگلستان، این صبحانه سنتی را که به Full English نیز شناخته می گردد، برای مهمانان خود سرو می کنند.

ناهار

Sarnie

بچه های انگلیسی در مدارس و جوانان در محل کار خود، ناهار پخته شده ای را میل می کنند. این وعده مصرفی، از یک ساندویچ، برش هایی از میوه و یک نوشیدنی است که آن را سبد ناهار نیز می نامند. معمولا آن ها سبد غذای خود را درون ظرف های پلاستیکی قرار داده و به مدرسه یا محل کار خود می برند. از ساندیچ هایی که در این وعده غذایی استفاده می گردد می توان به butty یا sarnie اشاره کرد. نوع دیگری از ساندویچ که از محبوبیت بسکمک نیز برخوردار است، ساندویچ میگو، گوشت هام و مایونز است که اغلب با سبزیجات، ترشی و خیار شور سرو می گردد.

شام

Bubblesqueak

شام سنتی در انگلستان

معمولا غذاهایی که در هنگام صرف شام، برای مردم انگلیس تهیه و تدارک دیده می گردد، خوراکی با ترکیب گوشت و دو نوع سبزی است. آن ها در روش سنتی عصاره گوشت را بر روی خوراک ریخته و باعث بالارفتن ارزش غذایی و همچنین، بخشیدن طعمی بسیار فوق العاده به آن، می شوند. در حالیکه در روش های امروزی از پودر عصاره های انواع گوشت که به صورت بسته های کوچک در بیشتر سوپرمارکت ها در دسترس است، استفاده می کنند.

همان گونه که اشاره شد، این خوراک لذیذ را با دو نوع سبزیجات تهیه می کنند که معمولا یکی از آن ها سیب زمینی خواهد بود.

پاستا

البته غذایی که امروزه به ندرت توسط مردم انگلستان تهیه و مصرف می گردد. چرا که بر اساس ارزیابی که از رژیم غذایی امروز مردم انگلستان صورت گرفت، متوجه شدند که بیشتر آن ها به میل کردن انواع خوراک های کاری، برنج یا پاستا در وعده شام خود، علاقه بسکمک نشان داده اند.

شام بریانی یک شنبه

مردم انگلستان زمانی را برای شام یک شنبه خود در نظر می گیرند که به نظر می رسند این وعده غذایی برای آن ها بسیار با اهمیت و ضروری تلقی می گردد.

خوراک گوشت گاو با سس ترب کوهی

بریانی یا کباب سنتی یک شنبه، غذایی که با استفاده از گوشت (در پخت این غذا مردم انگلستان حدود دو ساعت برای پخت گوشت زمان صرف می کنند)، پودینگ جو، سیب زمینی و سبزیجات تهیه می گردد.

خوراک گوشت خوک با سس سیب

خوراک بره با سس سبز

بیشترین گوشت های استفاده شده در وعده شام را گوشت گاو، بره یا خوک تشکیل می دهند. مردم انگلستان خوراک گوشت گاو را با سس سفید ترب کوهی، خوراک گوشت خوک را با سس سیب شیرین و خوراک بره را با سس سبز رنگی که از گیاهی در تیره نعنائیان تهیه می گردد، سرو می کنند.

به جرات می توان گفت انگلستان یکی از کشورهایی است که با تاثیر پذیری از رژیم غذایی دیگر ملل، دستخوش تغییرات و ایجاد تنوع بسیار شده است.

منبع: کجارو / learnenglish.de / englandforever.org / en.wikipedia.org

به "رژیم غذایی مردم انگلستان" امتیاز دهید

1 کاربر به "رژیم غذایی مردم انگلستان" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم غذایی مردم انگلستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید