سازمان ملل: دستکم 18 معترض در میانمار کشته شدند
به گزارش وبلاگ پاییز، سازمان ملل با استناد به اطلاعات معتبر اظهار داشت بر اثر شلیک روز یکشنبه نیروهای امنیتی میانمار به معترضان ضد کودتا دستکم 18 نفر کشته و بیش از 30 تن دیگر مجروح شدند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، این بالاترین تعداد تلفات روزانه در جریان سرکوب اعتراضات در میانمار بوده است. معترضان خواهان بازگشت به قدرت دولت غیرنظامی آنگ سان سوچی هستند که با کودتای روز اول فوریه برکنار شد. گفته می گردد که در جریان اعتراضات روز یکشنبه حدود یک هزار نفر بازداشت شده اند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه ای خاطرنشان کرد که مرگ معترضان بنا به گزارشها بر اثر تیراندازی با تیر جنگی در شهرهای یانگون ، داوی ، ماندالای ، مییک ، باگو و پوکوکو روی داده است و نیروهای نظامی همچنین از گاز اشک آور و سلاح های دیگری هم استفاده نموده اند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل، سرکوب در میانمار را به شدت محکوم کرد و کاربرد زور علیه معترضان مسالمت جو و بازداشت های خودسرانه را غیر قابل قبول دانست.
به گفته سخنگوی سازمان ملل ، گوترش از جامعه بین الملل خواست با یک صدای واحد و پیامی روشن از نظامیان میانمار بخواهند به اراده مردم که به وسیله انتخابات تجلی یافته احترام بگذارند و سرکوب ها را متوقف نمایند.
تام اندروز گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای میانمار هم گفت: روشن است که تهاجم حاکمان نظامی ادامه خواهد یافت بنابراین جامعه بین الملل باید پاسخ خود را تشدید کند.
گروه موسوم به صدای دموکراتیک برمه گزارش داد که تا 5 عصر روز یکشنبه کشته شدن 19 تن در اعتراضات در 9 شهر میانمار تایید شده است. این درحالی است که تایید مرگ معترضان در فضای هرج و مرج و فقدان خبررسانی از منابع رسمی بخصوص در مناطق خارج از یانگون و شهرهای مهم دیگر مانند نای پی تا پایتخت سخت است.
در همین حال کاردینال چارلز بو میانمار خواهان مدارا و خویشتنداری شده است. صدها تن از مردم عادی عضو کلیسای کاتولیک در کنار کشیش ها و راهبه ها در شهر ماندالای تظاهرات نموده و خواهان حل و فصل مسالمت آمیز بحران در میانمار شده اند.
با وجود سرکوب های خونین روز یکشنبه، بنابه گزارش ها، صدها معترض امروز دوشنبه هم با سرپیچی از ممنوعیت های صادر شده از سوی حاکمان نظامی اقدام به تظاهرات مسالمت آمیز در یانگون و ماندالای نموده اند.
ارتش میانمار که به نام تاتمادا شناخته می گردد، روز اول فوریه (13 بهمن) با ادعای تقلب در انتخابات پارلمانی آبان ماه اقدام به تصاحب قدرت کرد. این کودتا یک دهه پس از انتها حکومت نظامی 49 ساله روی داد و منجر به یک کارزار نافرمانی مدنی شامل اعتصابات و تظاهرات در سرتاسر این کشور جنوب شرقی آسیا شده است.
تظاهرات برگزار شده در دو هفته گذشته اغلب صلح آمیز بوده است اما روز شنبه هفته گذشته زمانی که نظامیان و نیروهای پلیس اقدام به شلیک به سمت کارگران اعتصابی در شهر ماندالای کردند، تنش ها شدت گرفت.
منبع: عصر ایران