تامین آب شرب شهر همدان با 12 حلقه چاه کشاورزی
به گزارش وبلاگ پاییز، مدیر آبفای همدان گفت: 12 حلقه چاه کشاورزی برای تامین آب شرب این شهر وارد مدار شده است.

فرهاد بختیاری فر گفت: در سه روز گذشته 12 حلقه چاه کشاورزی طی توافق با کشاورزان وارد مدار شده است و این فرایند تا زمانی که ظرفیت اجاره وجود داشته باشد ادامه دارد.
او با اشاره به پیگیری های استاندار همدان به منظور استفاده از ظرفیت چاه های کشاورزی و جایگزینی این منابع آبی گفت: با همکاری شرکت آب منطقه ای پیگیری ها به منظور اجاره چاه های کشاورزی و تامین آب شرب شهر همدان ادامه دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از کاهش 44 درصدی حجم بارندگی و روان آب های حاصله در امسال اطلاع داد و گفت: از آنجایی که 65 درصد ذخایر آب شرب شهر همدان را آب های سطحی تشکیل می دهند کاهش روان آب ها و به تبع آن کاهش حجم سد موجب افت منابع تامین آب شرب این شهر شد.
بختیاری فر با بیان اینکه بر همین اساس بعضی اقدامات ضربتی به منظور تامین اضطراری آب شرب شهر همدان در دستور کار نهاده شد اظهار داشت: از جمله این طرح ها حفاری چاه های تازه در منطقه آق حصار بود که این طرح از بهمن ماه سال گذشته شروع شد.
به گفته او به منظور حل این مسائل با استفاده از حفر سه حلقه چاه در سایت جنوبی آق حصار درصد تامین آب از آب های زیرزمینی برآمدیم ضمن اینکه چاه چهارم سایت جنوبی نیز در حال حاضر با خروجی 30 لیتر بر ثانیه آماده بهره برداری است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه سه حلقه چاه دیگر نیز در سایت شمالی این منطقه حفاری و تجهیز شده است گفت: خط انتقال آب و برق این سه حلقه چاه نیز هم اکنون به اتمام رسیده و خط وارد مدار شده است که پیش بینی می کنیم این سه حلقه چاه نیز با آبدهی 130 لیتر در ثانیه کسری آب شرب همدان را تا حدودی تامین کند.
بختیاری فر ادامه داد: بعلاوه حفاری چهار حلقه چاه تازه نیز در همین سایت در دستور کار است که از این تعداد حفاری 2 حلقه چاه به اتمام رسیده و حفاری 2 حلقه چاه دیگر نیز به زودی شروع خواهد شد.
او گفت: عملیات حفاری چاه شماره هشت آق حصار به اتمام رسیده و یک حلقه چاه نیز با ظرفیت 40 لیتر در ثانیه به سایت جنوبی اضافه کرده شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: به منظور تجهیز پنج حلقه چاه کشاورزی در منطقه امزاجرد نیز تفاهم انجام و خط انتقال پیاده سازی شده است.
بختیاری فر با اشاره به اینکه بعضی عدم تطابق ها، میان زمان قطع آب و برنامه تدوین شده به علت رفتار شبکه است و اغلب رفتار شبکه به گونه ای است که تا آبگیری آخرین نقطه شبکه، شهفرایندان تفاوت میان زمانبندی را احساس می نمایند اضافه کرد: برنامه اعلام شده برای قطعی آب، زمان تقریبی قطعی آب را به اطلاع شهفرایندان می رساند.
او ادامه داد: با وجود اینکه با کاهش ارتفاع مخازن، نوبت بندی دقیق امکان پذیر نیست، اما برنامه ای به همین منظور تدوین و به وسیله رسانه ها و فضای مجازی منتشر شده که این برنامه به اطلاع عموم شهفرایندان رسیده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با قدردانی از صبوری شهفرایندان، خواهان نهایت همکاری به منظور مدیریت شرایط موجود شد.
منبع: ایرنا
وبلاگ پاییز همدان همدان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان