طرز تهیه مارمالاد هویج چگونه است؟

به گزارش وبلاگ پاییز، با داشتن میزان زیادی هویج، می توانید صبحانه ای خوشمزه درست کنید. یکی از راه های معمول برای درست کردن مربا که بیشتر افراد انجام می دهند، تهیه مارمالاد است. این مربای خوشمزه با استفاده از چند ماده غذایی مختلف تهیه می گردد که در نهایت می توان آن را برای وعده صبحانه نوش جان کرد. مهم ترین مزیت مارمالاد هویج این است که سرشار از مواد معدنی و انواع ویتامین ها است. به همین علت، برای تمامی اعضای خانواده می تواند یک وعده غذایی پر انرژی و سالم باشد. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران با طرز تهیه مارمالاد هویج همراه ما باشید.

طرز تهیه مارمالاد هویج چگونه است؟

طرز تهیه مارمالاد هویج

مارمالاد اغلب با پوست مرکبات تهیه می گردد و در اصل مربایی است که از میوه هایی مانند هویج، پرتقال و سایر مرکبات با پوست تهیه می گردد. پوست مرکبات حاوی میزان زیادی پکتین است و این پکتین باعث سفت شدن و قوام پیدا کردن مارمالاد شما می گردد.

هویج بعلاوه به طور طبیعی دارای پکتین بالایی است، یعنی در حدود 0.8 درصد بیشتر از سایر مرکبات پکتین دارد. مرکبات دیگر بین 0.5 تا 3 درصد پکتین دارند. این مهم باعث می گردد که هویج برای تهیه مارمالاد انتخاب خوبی باشد. شکر همراه با یاری کمی پوست پرتقال و لیمو و آب لیمو به تهیه یک مارمالاد هویج بسیار خوشمزه و خوش رنگ یاری می نماید.

مواد تشکیل دهنده مارمالاد هویج

  • 1 کیلوگرم، هویج
  • 650 گرم شکر دانه
  • 3 عدد پرتقال
  • 3 عدد لیمو

زمان آماده سازی: نیم ساعت

زمان پخت: یک ساعت

زمان کلی: یک ساعت و نیم

حتما بخوانید: طرز تهیه مربا هویج مجلسی مرحله به مرحله

دستور تهیه مارمالاد هویج

  • هویج ها را پوست گرفته و با رنده درشت رنده کنید.
  • هویج ها را به همراه پوست پرتقال، پوست لیمو و 550 میلی لیتر آب به یک تابه اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید و هر از گاهی به مدت 15 دقیقه آن را به هم بزنید.
  • بعد از 15 دقیقه شکر را به مخلوط خود اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل گردد. به مدت 15 تا 20 دقیقه به جوشیدن این مخلوط ادامه دهید.
  • بعد از 15 تا 20 دقیقه مارمالاد باید در دمای 220 درجه فارنهایت یا 104 درجه سانتیگراد به نقطه تنظیم برسد.
  • وقتی مارمالاد به نقطه گیرش رسید، آن را از روی حرارت بردارید و در حالی که هنوز داغ است در شیشه های تمیز و استریل شده بسته بندی کنید. درب شیشه ها را بگذارید.
  • تا 3 ماه می توانید مارمالاد هویج را در یخچال نگهداری کنید.

نکته: مارمالاد هویج را در یخچال نگهداری نموده و ظرف 3 ماه بهره ببرید. پس از باز شدن ظرف باید در عرض 2 هفته مارمالاد را مصرف کنید تا خراب نگردد.

ارزش غذایی مارمالاد هویج

  • کالری: 103
  • چربی کل: صفر گرم
  • چربی اشباع شده: صفر گرم
  • چربی ترانس: صفر گرم
  • چربی غیراشباع: صفر گرم
  • کلسترول: صفر گرم
  • سدیم: 20 میلی گرم
  • کربوهیدرات: 26 گرم
  • فیبر: 2 گرم
حتما بخوانید: طرز تهیه حلوای هویج چگونه است؟

طرز تهیه مارمالاد هویج با پودر ژلاتین

در طرز تهیه این دستور غذا به 3 هویج بزرگ، 1 پرتقال، 1 لیمو، 2 و 2/1 فنجان شکر و یک بسته پودر ژلاتین احتیاج داریم. هویج ها را کاملاً بشویید و بدون پوست کندن خرد کنید. هویج ها را در قابلمه بریزید و بپزید تا نرم شوند. پرتقال و لیمو را کاملاً بشویید. آب لیمو را بگیرید و کنار بگذارید. پوست پرتقال و لیمو را رنده نموده و آن را هم کنار بگذارید. پس از اتمام پخت هویج، آب آن را خالی کنید و هویج ها را در مخلوط کن بریزید.

آب لیمو، پوست پرتقال و شکر را اضافه کنید و به هم بزنید تا یک دست شوند. همه مواد را در قابلمه بریزید و 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. برای جلوگیری از سوختن یا چسبیدن مواد به قابلمه به هم زدن ادامه دهید. از سویی دیگر، پودر ژلاتین را در آب سرد حل کنید و به مخلوط اضافه بفرمایید.

بعد از چند دقیقه که از مخلوط شدن پودر ژلاتین و مربا گذشت، مارمالاد هویج را در یک ظرف شیشه ای استریل شده با درب فلزی بریزید. ظرف شیشه ای را در یک قابلمه که نصف آن پر از آب جوش است قرار دهید و بگذارید پنج دقیقه بجوشد تا هوای آن گرفته گردد. این کار، یعنی حذف هوا، برای جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم ها در مربا لازم است.

حتما بخوانید: خوردن هویج چه فوایدی دارد؟

فواید مارمالاد هویج

در طرز تهیه مارمالاد هویج علاوه بر استفاده از مواد سالم، از پوست میوه ها نیز استفاده می گردد. این مربا از هویج بدون پوست، آب لیمو، پوست پرتقال و شکر درست می گردد که مانند سایر قندها حاوی مواد افزودنی شیمیایی نیست. به این ترتیب بعضی از فواید هویج عبارتند از:

  • به درمان یبوست یاری می نماید.
  • از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می نماید.
  • روده را تصفیه می نماید.
  • سموم را دفع می نماید.
  • به جذب کافی مواد مغذی یاری می نماید.

بعلاوه، مارمالاد هویج سرشار از مواد معدنی، ویتامین های A و B و C و E و آنتی اکسیدان های قوی است که عملکرد ریه، کبد و کلیه را بهبود می بخشد و به پیشگیری از انواع سرطان ها یاری می نماید.

کلام آخر

طرز تهیه مارمالاد هویج را در بالا توضیح دادیم. اکنون می توانید این مربای خوشمزه را در خانه تهیه کنید. مارمالاد هویج با پرتقال، لیمو، گریپ فروت یا سایر مرکبات درست می گردد. چیزی که این مربا را به قوام مورد نظر می رساند، پکتین موجود در هویج و پوست سایر مرکبات است. با تهیه این ماده غذایی خوشمزه و شیرین می توانید از داشتن یک وعده صبحانه عالی لذت بسیار ببرید. فقط یادتان باشد که اگر دیابت دارید، از مصرف مارمالاد هویج خودداری کنید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه مارمالاد هویج چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مارمالاد هویج چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید