طرز تهیه گردو پلو به روش اصیل شهرکرد

به گزارش وبلاگ پاییز، شهرکرد، یکی از منطقه ها اصلی کشت گردو در ایران است. اهالی این شهر نیز با گردو غذایی خوشمزه به نام گردو پلو را طبخ می کنند که با مرغ، گوشت یا به صورت گیاهی نیز سرو می شود.

طرز تهیه گردو پلو به روش اصیل شهرکرد

مواد لازم برای چهار نفر

3 پیمانه برنج

250 تا 300 گرم گوشت گوسفندی

250 تا 300 گرم مغز گردو

2 عدد پیاز میانه پوست کنده

زرشک به میزان لازم

کره یا روغن به میزان لازم

زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

یک عدد هل

طرز تهیه گردو پلو شهر کردی

برای تهیه گردو پلو با گوشت، گردوها را درشت خرد کنید و آن ها را برای یک ساعت در آب خیس کنید تا پوست روی آن ها به راحتی جدا شود. گوشت رشته ای خرد شده را با فلفل سیاه و زعفران مخلوط کنید و برای چند ساعت کنار بگذارید تا مزه دار شود. یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه روی حرارت میانه تفت دهید تا آب آن بخار شود. سپس کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود. در ادامه گوشت مزه دار شده را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن ها را خوب با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت روی حررات ملایم گاز بپزد.

برنج را از یک تا دو ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج روی حرارت میانه رو به زیاد برای هفت تا 10 دقیقه بپزد و مغز دانه های آن نرم شود. برنج را آبکش کنید. پیاز دوم را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه بریزید تا کمی تفت بخورد.

سپس زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود. گردوهای خیس خورده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تفت دادن را برای یک تا دو دقیقه ادامه دهید. سپس زرشک از قبل خیس خورده را در تابه بریزید و مواد را با هم سرخ کنید. در نهایت، گوشت پخته شده را در تابه بریزید و هل و زعفران به جای مانده را به آن ها اضافه کنید. شعله گاز را پس از چند دقیقه خاموش کنید.

ته دیگ مورد نظر خود را در قابلمه بچینید و سپس برنج و مواد گوشتی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا بخار کند؛ سپس حرارت را ملایم کنید و دم کنی بگذارید تا گردو پلو برای نیم ساعت دم بکشد.

نکات مهم برای تهیه گردو پلو شهر کردی

شما می توانید برنج را جدا دم کنید و در نهایت مخلوط گوشت و گردو را با زعفران و زرشک روی آن بریزید.

برای تهیه گردو پلو با مرغ، در ابتدا یک قطعه 250 گرمی مرغ تکه ای (سینه یا ران) را با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران سرخ کنید و آن را کنار بگذارید. سپس گردوها را کمی تفت دهید تا نرم شوند. در ادامه یک عدد پیاز خرد شده را به گردوها بیفزایید و آن ها را خوب تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.

مرغ سرخ شده را به همراه دو قاشق غذاخوری رب انار و اندکی آب به گردو و پیاز سرخ شده اضافه کنید و مواد را برای یک تا دو دقیقه دیگر بپزید. سپس این مخلوط را به صورت لایه لایه با برنج دم کنید. برای تزیین گردو پلو با مرغ نیز می توانید زرشک را با کمی شکر، نمک و اندکی آب لیمو تفت دهید و میزانی گردوی درشت خرد شده با دست را به آن اضافه کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه گردو پلو به روش اصیل شهرکرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گردو پلو به روش اصیل شهرکرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید