طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوین
به گزارش وبلاگ پاییز، وقتی مجلات آشپزی را ورق می زنید، به تصاویر رنگارنگ زیادی برخورد می کنید که برخی از آن ها حتی از روی کاغذ هم اشتهابرانگیز به نظر می رسند. طرز تهیه قیمه نثار یکی از آن دستورپخت هایی ست که حتی با تماشا یک عکس هم احتمالا آن را جستجو خواهید کرد.

این غذای اصالتا قزوینی، ظاهری بسیار شکیل و اعیانی دارد. در مهمانی های رسمی شهر قزوین حتما قیمه نثار روی میز پذیرایی قرار داده می گردد؛ چرا که این غذا نشانه ای از احترام میزبان برای مهمانان است. اگر یک بار طعم این غذا را چشیده باشید، حتما در پی طرز تهیه قیمه نثار رستورانی خواهید گشت. ظاهر زیبا و خوش رنگ و لعاب این غذا آن را به انتخابی بی نظیر برای مهمانی ها تبدیل نموده است.
اگر دوست دارید از مهمانان خود با غذایی متفاوت پذیرایی کنید، حتما قیمه نثار قزوینی را هم در فهرست خود قرار دهید. عطر این غذا بسیار هوس انگیز است و احتمالا اولین غذایی خواهد بود که روی سفره با ظرف خالی آن روبرو می شوید.
شاید نام این غذا کمی گمراه کننده باشد؛ قیمه نثار در واقع نوعی پلوی ترکیبی ست و ارتباطی با خورش قیمه ندارد. ظاهر این غذا شباهت زیادی به مرصع پلو دارد اما با گوشت تهیه می گردد. در این مقاله با ما همراه باشید تا با طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی آشنا شوید و مهمانان خود را با یکی از خوش طعم ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی شگفت زده کنید. شک نکنید که همه مهمانان قبل از ترک منزلتان از شما طرز تهیه قیمه نثار را خواهند پرسید!
دستور پخت قیمه نثار مجلسی
طرز تهیه قیمه نثار قزوینی دارای فوت وفن های زیادی ست؛ چرا که علاوه بر طعم، ظاهر این غذا هم اهمیت زیادی دارد. قیمه نثار باید ظاهری شکیل داشته باشد و در پخت آن باید موارد زیادی مورد توجه قرار گیرند. در ادامه دستور پخت قیمه نثار مجلسی، مواد لازم و زمان مورد احتیاج برای آماده سازی و طبخ آن شرح داده شده است.
مواد لازم برای قیمه نثار قزوینی
- 4 پیمانه برنج
- 3 پیمانه آب
- 500 گرم گوشت قیمه ای و بدون استخوان
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 100 گرم کره یا روغن
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- 1 قاشق چای خوری پودر هل
- 1 عدد چوب دارچین
- 1 قاشق چای خوری آبلیمو
- نصف فنجان گلاب
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 100 گرم زرشک
- 50 گرم خلال بادام
- 50 گرم خلال پسته
- 50 گرم خلال پوست پرتقال یا خلال پوست نارنج
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
مقادیر بالا برای مصرف 4 نفر مناسب هستند. مواد لازم برای قیمه نثار قزوینی نسبتا زیاد هستند؛ بنابراین برای آماده سازی مواد اولیه زمانی حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت را در نظر داشته باشید. این طرز تهیه قیمه نثار با حرارت میانه، حدود 1.5ساعت زمان لازم دارد.
طرز تهیه قیمه نثار
- ابتدا یک تابه با سایز مناسب را روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد و سپس به آن روغن اضافه کنید. پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد کنید و در تابه بریزید. حرارت شعله باید کم باشد تا پیاز به صورت کامل سرخ نگردد.
- گوشت گوسفندی یا گوساله بدون استخوان را روی تخته به صورت ریز و قیمه ای خرد کنید. وقتی پیازها سبک شدند، تکه های گوشت را به آن ها اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه با هم تفت دهید.
- وقتی رنگ گوشت تیره شد، به آن اندازهی رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه تازه اضافه کنید. روی مواد آب بریزید؛ به صورتی که کاملا سطح گوشت ها را بپوشاند.
- به محتویات ظرف اندازهی پودر هل، چوب دارچین و آبلیموی تازه بیفزایید و در ظرف را ببندید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم حدود یک ساعت کاملا پخته گردد.
- برنجی را که از قبل خیس نموده اید بپزید و آبکش کنید. یک لایه از مواد گوشتی روی برنج بریزید و این کار را دو الی سه بار دیگر تکرار کنید. در قابلمه را بندید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
- خلال های بادام را به مدت 15 دقیقه در آب و گلاب خیس دهید؛ اما خلال های پسته را تنها با آب بشویید تا رنگ سبز خود را از دست ندهند. هر یک را به صورت جداگانه با کمی کره و زعفران تفت دهید.
- خلا ل های پرتقال یا نارنج را بجوشانید و چند بار آب آن ها را تعویض کنید تا تلخی آن ها کاملا گرفته گردد. این خلال ها را به همراه کمی شکر و زعفران در اندازهی کره تفت دهید.
- زرشک را به مدت کمتر از 10 دقیقه با آب و گلاب خیس دهید تا کمی نرم گردد اما رنگ خود را از دست ندهد.
- زرشک را با حرارت کم در اندازهی کره یا روغن تفت دهید و در صورت تمایل کمی شکر به آن اضافه کنید.
- برنج را در دیس بکشید و به جای مانده گوشت را روی آن بریزید. سطح برنج را با استفاده از خلال و زرشک هایی که تفت داده اید تزئین کنید.
نکات طلایی طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه قیمه نثار رستورانی نکات زیادی دارد و برای تهیه آن باید زمان کافی بگذارید و از موادی مرغوب و تازه بهره ببرید. این غذا بافت بسیار لطیفی دارد و به همین دلیل باید در پخت آن صبر و حوصله زیادی به خرج دهید. در ادامه به بعضی از مهم ترین و کاربردی ترین نکات طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی اشاره شده است.
- اندازهی از برنج پخته را جدا و با اندازهی زعفران مخلوط کنید. برنج زعفرانی را روی لایه بالایی بریزید تا قیمه نثار شما ظاهر مجذوب کننده تری پیدا کند.
- ریختن اندازهی روغن حیوانی روی برنج، عطری بی نظیر به غذا می دهد.
- برای این که برنج، ظاهر مجلسی تری پیدا کند می توانید زمانی که آب آن در حال جوشیدن است نصف لیوان آب سرد در قابلمه بریزید. این کار باعث می گردد دانه های برنج کشیده تر شوند.
- توصیه می گردد قبل از اضافه کردن رب به گوشت، کمی آن را تفت دهید تا بهتر رنگ باز کند.
- خیس دادن خلال ها با گلاب طعم و عطر بهتری به آن ها می دهد.
- هر چه شعله گاز کمتر باشد و گوشت ها به مدت طولانی تری پخته شوند، بافت نهایی لطیف تر می گردد و طعم لذیذتری پیدا می نماید.
- در استفاده از پوست پرتقال زیاده روی نکنید؛ چرا که ممکن است باعث تلخی غذا گردد. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال ها باید آن ها را چند بار بجوشانید و مرتب آب ظرف را عوض کنید.
- خلال پسته را به مدت طولانی در آب و گلاب خیس ندهید؛ زیرا ممکن است رنگ سبز آن ها کمرنگ گردد. خلال های پسته را در یک الک بریزید و با آب بشویید تا رنگ آن ها حفظ گردد.
- اجازه دهید تا مایه گوشتی کاملا آب و رب را جذب کند و غلیظ گردد.
- در طرز تهیه قیمه نثار مجلسی بهتر است گوشت ها کمی درشت تر از حد معمول خرد شوند.
- استفاده از روغن جامد برای این غذا مناسب تر از روغن مایع است.
- شما می توانید برای صرفه جویی در زمان خلال پسته، بادام و پرتقال را با هم تفت دهید؛ اما برای تزئین نهایی بهتر است هر کدام از آن ها به صورت جداگانه تفت داده شوند.
- در طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی از گوشت گوسفندی استفاده می گردد. در صورتی که طعم گوشت گوسفند را دوست ندارید می توانید از گوشت گوساله بهره ببرید.
- در دستور پخت قیمه نثار مجلسی از گوشت قیمه ای استفاده می گردد؛ اما می توان برای تنوع آن را با گوشت قلقلی جایگزین کرد.
- افزودن اندازهی گلاب هنگام پخت برنج می تواند عطر آن را بسیار دل انگیز کند.
- برای جلوگیری از سفت شدن گوشت، نمک را در انتهای زمان پخت به آن اضافه کنید.
- هنگام دم کردن برنج می توانید لایه لایه از ادویه جات دلخواه مانند دارچین، هل و میخک بهره ببرید تا عطر و طعم برنج بهتر گردد.
- برای جلوگیری از سیاه شدن زرشک باید بلافاصله پس از حل شدن شکر، حرارت را خاموش کنید.
- با اضافه کردن کمی آبلیمو یا آب نارنج می توانید شیرینی غذا را کم تر کنید.
- قیمه نثار یک غذای خشک است؛ بنابراین می توانید اندازهی از آب گوشت را جداگانه همراه آن سرو کنید.
- زعفران را کاملا غلیظ دم کنید تا رنگ بهتری به غذا بدهد. زعفران بیش از حد رقیق باعث شل شدن برنج می گردد.
- در طرز تهیه قیمه نثار استفاده از پیاز طلایی یا قرمز بهتر از پیاز سفید است. پیاز سفید باعث شیرین شدن بیش از حد غذا می گردد.
- ته دیگ سیب زمینی یا نان می تواند باعث مجذوب کنندهیت بیشتر برنج قیمه نثار گردد.
- اگر دوست ندارید مواد گوشتی را لایه لایه بریزید، می توانید برنج را به صورت کته بپزید.
قیمه نثار یک غذای ایرانی مجلسی و بسیار پرطرفدار است که یک انتخاب فوق العاده برای مهمانی هاست. آیا شما هم از هواداران این غذای اصیل و خوشمزه قزوینی هستید؟ به نظر شما چه نکاتی باید در طرز تهیه قیمه نثار مورد توجه قرار گیرند؟ در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین نکات برای طرز تهیه قیمه نثار بپردازیم و امیدواریم این غذا را در منزل تهیه کنید تا همراه خانواده از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
منبع: اسنپ مارکت