طرز تهیه خورش به با رب انار به 2 روش مجلسی با مرغ و گوشت
به گزارش وبلاگ پاییز، خورش به با رب انار یکی از خورش های خوشمزه و اصیل ایرانی است که به خاطر طعم ملسی که دارد، به عنوان شناخته و همراه با برنج سرو می گردد. در این مقاله از در ، طرز تهیه خورش به با رب انار به 2 روش را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه خورش به با رب انار
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورش به با رب انار: 2 تا 2/5 ساعت
مواد لازم برای تهیه خورش به با رب انار
گوشت گوسفندی (خورشتی): 400 گرم
به: 1 عدد بزرگ
لپه: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
پیاز: 1 عدد درشت
رب انار: 5 قاشق غذاخوری
زردچوبه و دارچین: به اندازه لازم
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه خورش به با لپه و رب انار
برای درست کردن خورش به با رب انار، ابتدا باید گوشت و لپه را جداگانه بپزید. سپس آلو را تفت دهید. در آخر همه مواد پخته و تفت داده شده را با هم بپزید و و دیگر چاشنی ها را اضافه کنید. برای آموزش پخت این خورش پاییزی خوشمزه، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مرحله اول: مواد خورش به را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش به با رب انار، لپه ها را از شب قبل یا حداقل 2 ساعت پیش از آغاز آشپزی در یک کاسه با اندازهی آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. می توانید از پیاز رنده شده هم بهره ببرید. گوشت ها را به قطعات 2 سانتی متری خرد کنید.
مرحله دوم: گوشت را تفت دهید
در یک قابلمه اندازهی روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید. روی حرارت میانه، پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت های خورشتی را با پیاز تفت دهید تا رنگ آنها کمی تغییر کند. سپس دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و اجازه دهید کمی با روغن تفت بخورند با طعم خام آنها گرفته شود.
مرحله سوم: گوشت را جداگانه بپزید
بعد از چند ثانیه که ادویه ها تفت خوردند، روی گوشت آب داغ بریزید. در حدی که روی آن را بپوشاند. بعد از اینکه آب آغاز به قل زدن کرد، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به مدت 2 ساعت بپزد و نرم شود. اگر عجله دارید، می توانید از زودپز بهره ببرید.
مرحله چهارم: لپه را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه خورش به با رب انار، لپه ها را از آب بکشید و در یک قابلمه جداگانه بریزید. روی آن را با آب بپوشانید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا لپه ها هم کاملا بپزند و نرم شوند. در این فاصله به را بشویید و به صورت مکعبی تقریبا درشت خرد کنید و هسته آنها را بگیرید.
مرحله پنجم: به را تفت دهید
به های خرد شده را در یک تابه با اندازهی روغن تفت دهید. احتیاجی نیست حتما سرخ شوند. این کار هم باعث خوشمزه تر شدن خورش می شود و هم از له شدن به ها جلوگیری می نماید. رب انار را با کمی آب ولرم مخلوط کنید تا رقیق شود. بعد از اینکه گوشت پخت، به لپه ها سر بزنید. اگر لپه ها پخته بودند، آنها را آبکش کنید.
مرحله ششم: مواد را با هم بپزید
در این مرحله، به گوشت پخته شده، لپه های آبکش شده، رب انار و تفت داده شده را اضافه کنید. به غذا به اندازه لازم نمک (یا شکر یا چاشنی های دیگر) اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد به مدت 30 دقیقه دیگر با هم روی حرارت ملایم بپزند و طعم یکدیگر را بگیرند. بعد از اینکه خورش جا افتاد، آن را به همراه یا سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش به آلو با مرغ و گوشت
طرز تهیه خورش به آلو با مرغ و رب انار
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان پخت خورش به آلو با رب انار: 1/5 ساعت
مواد لازم برای تهیه خورش به با رب انار و مرغ
به: 2 عدد میانه
مرغ بدون استخوان: 1 سینه مرغ
هویج: 1 عدد
پیاز: 1 عدد بزرگ
رب انار: 3 قاشق غذاخوری
آب انار: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
دارچین و زردچوبه: به اندازه لازم
نمک، فلفل سیاه: به اندازه لازم
آلو: 10 عدد (به اندازه دلخواه)
مراحل تهیه خورش به با مرغ و رب انار
برای درست کردن خورش به آلو با رب انار، مرغ را یا مزه دار کنید یا با پیاز و ادویه ها بپزید. سپس به و هویج ها را با روغن تفت دهید و به مرغ پخته شده اضافه کنید. رب انار و را به همراه دیگر چاشنی ها بپزید تا کاملا جا بیفتند. این خورش را در کنار برنج سفید یا زعفرانی سرو کنید. برای مشاهده روش پخت خورش به با مرغ و رب انار، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: مرغ را مزه دار کنید
برای درست کردن خورش به با مرغ و رب انار، بهتر است مرغ را ابتدا با زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، دارچین و زعفران مزه دار کنید. برای روی مرغ را بپوشانید تا مرغ ها طعم بگیرند.
حدود 2 ساعت مرغ ها را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. اگر عجله دارید، 30 دقیقه کافی است. اگر از آلو در این خورش می خواهید بهره ببرید، آلوها را در اندازهی آب بخیسانید. بهتر است بعد از نرم شدن، هسته آنها را بیرون بیاورید.
مرحله دوم: مرغ را سرخ کنید و بپزید
مرغ های مزه دار شده را در یک تابه در کمی روغن تفت دهید. هر دو طرف مرغ را تفت دهید تا کمی سرخ شود. مرغ ها را از تابه بیرون بیاورید. سپس یک پیاز را خرد یا رنده کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. کمی زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. مرغ ها را دوباره به قابلمه برگردانید. روی آن را آب جوش بریزید و اجازه دهید مرغ به مدت 20 دقیقه بپزد.
مرحله سوم: به ها را تفت دهید
به را بشویید و کرک روی آن را جدا کنید. هر اندازه به دارید، بدون اینکه پوستش را بگیرید، به قطعات مربعی بزرگ خرد کنید. در یک تابه کمی روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید. تکه های به را با روغن تفت دهید. کمی زعفران دم نموده هم روی به ها بپاشید. هویج را هم به همان قطعات به خرد کنید و با به ها تفت دهید.
مرحله چهارم: به را به خورش اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه خورش به با مرغ و رب انار، به و هویج های تفت داده شده را به خورش اضافه کنید. رب انار و آب انار را هم به همراه کمی نمک (یا شکر) و آلوهای خیسانده و آبکش شده، اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید به و هویج با خورش بپزند و نرم شوند. وقتی خورش جا افتاد، آن را سرو کنید.
فوت و فن های طرز تهیه خورش به با رب انار
*برای اضافه کردن آب به خورش به و رب انار، حتما آب داغ اضافه کنید. افزودن آب سرد باعث ایجاد شوک به گوشت یا مرغ شده و باعث می شود گوشت دیرتر بپزد.
*لپه را جداگانه بپزید و وقتی به غذا اضافه کنید که گوشت هم پخته باشد. در این صورت یکی زودتر و یکی دیرتر نمی پزد و احتمال سفت ماندن یا له شدن لپه وجود ندارد. در صورت دلخواه می توانید لپه را از خورش به حذف کنید.
*پوست به را برای اضافه کردن به خورش به با رب انار، نگیرید. این کار باعث می شود به ها در خورش وا نروند و له نشوند.
*اگر می خواهید طعم خورش به با رب انار، ملس شود و به شیرینی بزند، می توانید به آن کمی شکر اضافه کنید. اگر هم مایل هستید که طعم آن به ترشی بزند، کمی با آبلیمو به آن اضافه کنید.
*در بعضی دستورهای غذایی به خورش به با رب انار و گوشت گوسفندی، چند آلو هم اضافه می نمایند که به سلیقه شما بستگی دارد.
*رب انار را حتما در مراحل پایانی به خورش به اضافه کنید تا طعم آن باقی بماند.
*خورش به با رب انار، نباید زیاد آب داشته باشد. هر چه خورش غلیظ تر و کم آب تر باشد، بهتر است.
سوالات متداول
چه کار کنیم که به در خورش له نشود؟
برای جلوگیری از له شدن به در خورش به با رب انار، به را بعد از پختن مرغ، گوشت و لپه اضافه کنید. چون به زودتر از این مواد می پزد و اگر همزمان با هم پخته شوند، تکه های به شل و لهیده خواهد شد. بعلاوه پوست به را نباید در هنگام اضافه کردن به خورش، بگیرید. ضمناً به ها را در قطعات درشت خرد کنید. تفت دادن به ها با کمی کره یا روغن نیز می تواند به حفظ شکل و شمایل آنها بعد از پخت یاری کند.
خورش به آلو با رب انار غذای کدام شهر است؟
اصالت این خورش به استان اصفهان برمی شود ولی در همه شهرها، مخصوصا شهرهای شمالی، به روش مشابه خورش به اصفهان پخته می شود.
منبع: افق کوروش