معروفترین غذاهای اوکراینی با مزه ای کاملا متفاوت، تصاویر
به گزارش وبلاگ پاییز، کشورهای همسایه، شرایط آب و هوا، خاک غنی و سعی و کوشش بومی های اوکراین تأثیر بسزایی در پیچیدگی غذاهای این کشور داشته اند. از چاشنی های سیرِ مخصوص برای طعم دادن به غذاهای اوکراین استفاده می گردد و برخلاف مزه های متفاوت و حتی متناقض با هم، مواد در نهایت به خوبی با یکدیگر ترکیب شده و طعم خوبی را در غذا به وجود می آورند.
اگر چندان با غذاهای اوکراینی آشنایی ندارید، در این مقاله با ما همراه باشید تا 12 مورد از معروف ترینِ آن ها را بشناسید.
1. سوپ برش با فریتر سیر
اوکراینی ها معمولاً از ترکیبات متنوعی در پخت غذا استفاده می نمایند و سوپ بُرش (Borscht) به خوبی این ویژگیِ آن ها را به نمایش می گذارد. در اصل برای تهیه این سوپ ابتدا از 30 ماده غذایی یاری می گرفتند که البته این تعداد با گذشت زمان کمتر شده است اما همچنان از همان تکنیک برای پخت آن استفاده می گردد؛ به این صورت که ابتدا گوشت را درون آب خنک قرار می دهند تا آب گوشت به دست بیاید.
سپس گوشت را بیرون آورده و سایر مواد را به آن اضافه می نمایند و درون قابلمه ی دربسته می پزند. این غذا به جای نان، با فریتر سیر یا همان لقمه سوخاری سیر سرو می گردد که در زبان محلی به آن پامپوشکی (pampushki) می گویند. از قدیم تا به امروز، دخترهای اوکراینی طرز تهیه این غذا را قبل از ازدواج یاد می گیرند.
2. چیکن کیف
یکی از مواردی که اوکراین در جهان به خاطر آن شهرت پیدا نموده، چیکن کیِف (Chicken Kiev) است. این غذا از ترکیب ساده فیله مرغ تازه با کره به دست می آید اما طعم بی نظیر آن به ذائقه بسیاری از مردم در سراسر جهان خوش آمده است.
برای اینکه مطمئن شوید کره هنگام سرخ کردن مرغ بیرون نمی ریزد، به تمرین زیاد و مهارت بالایی نیاز دارید. هنگام بازدید از پایتخت کشور اوکراین یعنی شهر کیف، تقریباً همواره اولین انتخاب شکم گردها چیکن کیف است. امروزه رستوران های شیک و مدرن در لندن و نیویورک نیز این غذا را سرو می نمایند.
3. پنکیک سیب زمینی
دِرونی (Deruny) یا همان پنکیک سیب زمینی اوکراینی، وعده مناسبی برای صبحانه یا شام به حساب می آید و معمولاً تازه تازه پخته یا سرخ می گردد.
برای پختن این غذا، اولین اصل این است که مطمئن شوید سیب زمینی ها به خوبی رنده شده اند. سپس برای متنوع کردن طعم آن می توانید گوشت، مقداری پیاز خرد شده، قارچ، سبزیجات تازه یا چاشنی های دیگر را به آن اضافه کنید. البته می توانید این غذا را به همان شکل ساده طبخ نموده و صرفاً از سیب زمینی و کمی نمک یاری بگیرید.
4. سالا
سالا (Salo) که در انگلیسی سالو نیز تلفظ می گردد، در اوکراین نماد مهمان نوازی و دارایی است. سالا معمولاً به عنوان پیش غذا خورده می گردد اما گاهی هم آن را به عنوان غذایی کامل سرو می نمایند. این غذا حاوی ویتامین D و A است که هر دوی آن ها برای فعالیت مغز، گوارش و سم زدایی بدن مفید هستند.
کافی است برش هایی از دنبه را بر روی نان چاودار بگذارید و برای روی آن از انواع ادویه یا سبزیجات استفاده نموده و غذای مختصر و مفیدی را میل کنید.
5. وارنیکی
وارنیکی (Vareniki)، نوعی دامپلینگ است و از خمیر تهیه می گردد اما محتویات آن به ذوق و سلیقه آشپز و مهمان هایش بستگی دارد. کلم پیچ، گوشت، قارچ، پنیر کاتیج، آلبالو، مویز و سیب زمینی از جمله موارد رایجی هستند که می توانید برای پر کردن وارنیکی از آن ها بهره ببرید.
اوکراینی ها تقریباً روی تمامی غذاهای خود خامه ترش می ریزند و این موضوع درمورد وارنیکی نیز صدق می نماید. این غذای اوکراینی هم ترش و هم نسبتاً شور سرو می گردد و پیشنهاد می کنیم غذای خود را با آن ها آغاز کنید.
6. دلمه کلم پیچ
دلمه کلم پیچ یا همان کلم پرشده که در زبان محلی به آن گلوبتسی (Golubtsi) می گویند، چندین ساعت طول می کشد تا به طور کامل آماده گردد. برای تهیه این غذا هم می توان آن را در اجاق پخت و هم می توان در ماهی تابه آب پز کرد.
پیچیدن گوشت چرخ نموده و برنج داخل برگ کلم به علاقه و مهارت بالایی نیاز دارد؛ در غیر این صورت طعم و ظاهر غذا مطابق انتظار درنخواهد آمد. گلوبتسی غذای مناسبی برای شام است و می توان از خامه ترش نیز بر روی آن استفاده کرد تا طعم آن از قبل هم بهتر گردد.
7. آکروشکا
آکروشکا (Okroshka)، نوعی سوپ است که معمولاٌ آن را در تابستان می پزند و با توجه به گرمای این فصل، انتخاب مناسبی به نظر می رسد. برای تهیه این سوپ هم می توان از کواس (kvass) و هم از کِفیر (kefir) استفاده کرد که هر دو طعم ترشی دارند. سایر مواد آن یعنی سوسیس، خیار، سبزیجات، هویج و تربچه باید تا حدودی درش تکه تکه شوند تا این غذا ترکیب، شکل و طعم مخصوص به خود را بگیرد.
8. بانوش
نواحی غربی اوکراین غذاهای مخصوص به خود را دارد که چندان در نواحی مرکزی یا شرقی رواج ندارند. بانوش (Banush)، یکی از همین موارد است که قبلاً غذایی فقیرانه به شمار می رفت اما امروزه به یکی از غذاهای اصلی تبدیل شده که در بهترین رستوران های نواحی کارپات (Carpathians) سرو می گردد.
این غذا از بلغور ذرت، چربی گوشت سرخ شده و پنیر تهیه می گردد و از قدیم آن را روی آتش می پختند تا طعم دودی به آن بدهند. معمولاً قارچ هم به این غذا اضافه می گردد تا طعم خوب آن را دوچندان کند.
9. هولودت
هولودت (Holodets)، غذای عجیب و غریبی است که معمولاً گردشگران را به تعجب وامی دارد اما برای خود مردم اوکراین، یکی از غذاهای اصلی به حساب می آید که آن را در تمامی جشن ها سرو می نمایند. هولودت از آب گوشت تهیه می گردد که به شکل یخ زده یا ژله مانند است و تکه های گوشت را در برمی گیرد.
هنگام پختن این غذا، بوی نه چندان خوشایند آن در تمام خانه می پیچد اما نتیجه نهایی و طعم مطبوع آن ارزش تحمل این شرایط را دارد!
10. سوسیس خانگی
سوسیس خانگی در مقایسه با سوسیس هایی که از مغازه تهیه می کنید، از کیفیت بهتری برخوردار است و از ترکیب گوشت، چربی و انواع ادویه تهیه می گردد. خانم های خانه دار در اوکراین معمولاً دستور پخت مخصوص به خودشان را دارند و تهیه آن برایشان کار چندان سختی نیست.
برای تهیه سوسیس خانگی، گوشت را خرد نموده و کمی سیر به آن اضافه کنید. سپس آن ها را پیچیده و خوب بپزید. سپس می توانید سوسیس ها را منجمد نموده و بعد پخته، گریل یا سرخ کنید. همچنین می توانید صرفاً آن ها را آب پز نموده و در کنار غذاهایی مانند وارنیکی یا بانوش میل کنید.
11. سیرنیکی
اگر خوراکی های شیرین را برای صبحانه ترجیح می دهید، احتمالاً سیرنیکی (Syrniki) به یکی از گزینه های مورد علاقه تان تبدیل خواهد شد. این غذا از آرد، پنیر کاتیج، تخم مرغ و شکر تهیه می گردد و وعده ای سبک و مغذی به شمار می رود.
ابتدا باید آن را کمی در ماهی تابه برشته کرد و در نهایت برای تزئین آن از مربا و خامه ترش یاری گرفت. سیرنیکی به راحتی در دهان آب می گردد و برخلاف ترکیبات ساده آن باید در پخت این غذا و مقدار مواد، دقت بالایی داشته باشید. برای این کار بهتر است دقیقاً از دستور پخت و مقادیر دقیق آن پیروی کنید.
12. نالیسنیکی
نالیسنیکی (Nalysnyky)، غذایی مغذی است که می توانید به انتخاب خودتان داخل آن را پر کنید. هر ماده غذایی که بتوان آن را پیچید برای پخت این غذا مورد استفاده قرار می گیرد اما پنیر کاتیج و کشمش جزو مواد رایج و سنتی آن به حساب می آیند.
نکته کلیدی در تهیه این غذا این است که باید روی شعله کم به آرامی پخته گردد. همچنین می توانید برای شیرین تر کردن طعم این غذا، مربا و شکر نیز به آن اضافه کنید. نالیسنیکی گاهی با پنکیک اشتباه گرفته می گردد اما فرق آن ها در این است که ورژن اوکراینی آن، نازک تر بوده و این موضوع به این معنی است که طعم مواد داخل آن بیشتر احساس می گردد.
منبع: گردشبان