مومیایی زیبای خفته ، صومعه سیسیل ایتالیا
به گزارش وبلاگ پاییز، نه تنها یک فرمول مخفی به مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا اجازه داد تا به یکی از برترین مومیایی های دنیا تبدیل گردد بلکه بسیاری حتی قسم می خورند که می تواند چشمانش را باز کند. در اعماق یک دخمه مبهم سیسیلی، دختری در تابوتی باز خوابیده است. نام او روزالیا لومباردو است و در سال 1920 و در سن دو سالگی به علت عوارض ذات الریه درگذشت.

آیا از تورهای گردشگری ایتالیا در سایت وبلاگ پاییز اطلاع دارید؟
پیدایش مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا
پدر روزالیا لومباردو چنان غمگین بود که برای حفظ بدن فرزندش از یک مومیایی کننده که آلفردو سلفیا نام داشت یاری خواست. وی نیز با چنان تبحری روزالیا لومباردو را مومیایی کرد که پس از گذشت نزدیک به یک قرن، اندام های داخلی و بیرونی او هنوز دست نخورده و سالم به جای مانده است. تا آنجا که بسیار سخت است به بدن کوچک وی که در تابوتی شیشه ای آرمیده است خیره شویم. اما باور نکنیم او هرلحظه ممکن است از خواب ناز بیدار گردد. پوست بدن مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا هنوز صاف است و موهای طلایی اش با یک پاپیون بزرگ و ابریشمی به خوبی بسته شده است. از همه جالب تر، عنبیه های آبی کریستالی او در زیر مژه های بلوندش قابل مشاهده است.
آیا روزالیا لومباردو برای یک ثانیه زنده شده است؟
نگاه مومیایی لومباردو چیزی است که در صدسال گذشته به فرهنگ سیسیلی دامن زده و یکی از جاذبه های گردشگری ایتالیا بوده است. لومباردو یکی از 8000 مومیایی در دخمه های زیر صومعه کاپوچین ها در پالرموی سیسیل است. از هزاران بازدیدکننده ای که سالیانه برای تماشا این دختر موبلوند جمع می شوند بسیاری گزارش می دهند که دیده اند چشمان لومباردو به آرامی باز شده اند. به نظر می رسد ترکیبی محبوب از چندین عکس تایم لپس که در اینترنت قابل دسترسی است بر گفته این گردشگران صحه گذاشته و نشان می دهد که لومباردو چشمانش را به میزان کسری از ثانیه باز می نماید.
درحالی که موضوع مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا، اینترنت را با داستان هایی از یک مومیایی که می توانست چشمانش را باز کند درنوردید؛ اما در سال 2009 داریو پیومبینو ماسکالی انسان شناس زیست شناختی ایتالیایی، افسانه اصلی پیرامون روزالیا لومباردو را رد کرد. او در بیانیه ای فاش کرد: این یک خطای دید است و به وسیله نوری که از پنجره های کناری عبور می نماید ایجاد می گردد. وی این کشف را زمانی انجام داد که جعبه مومیایی به وسیله کارگران موزه جابجا می شد و این امر باعث شد پلک های لومباردو بهتر از همواره دیده شوند. او گفت: چشم های لومباردو کاملاً بسته نیستند و درواقع هرگز بسته نشده اند. بنابراین هنگامی که نور تغییر می نماید و در زوایای مختلف به چشمان او برخورد می نماید این گونه به نظر می رسد که گویی چشم هایش در حال باز شدن هستند
فرمول مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا
ماسکالی علاوه بر رد توهم زنده شدن این کودک، پیروز به کشف فرمول گریزانی شد که برای حفظ بی عیب و نقص مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا استفاده شده است. هنگامی که سلفیا در سال 1933 از جهان رفت، فرمول مخفی را هم با خود به گور برد. اما ماسکالی، بستگان زنده مومیایی کننده را ردیابی و مجموعه ای از اوراق او را کشف کرد. ماسکالی در میان این اسناد، به طور تصادفی به خاطرات دست نویسی برخورد کرد که در آن سلفیا مواد شیمیایی تزریق شده به بدن لومباردو را ثبت نموده بود. این مواد شامل فرمالین، نمک روی، الکل، اسید سالیسیلیک و گلیسیرین بودند.
فرمالین که امروزه به طور گسترده به وسیله مومیایی سازان استفاده می گردد مخلوطی از فرمالدئید و آب است که باکتری ها را از بین می برد. سلفیا از اولین کسانی بود که از این ماده شیمیایی برای مومیایی کردن بدن استفاده کرد. الکل، همراه با آب وهوای خشک در دخمه ها بدن لومباردو را خشک کرد. گلیسیرین از خشک شدن بیش ازحد بدن او جلوگیری می کرد و اسید سالیسیلیک هم وظیفه جلوگیری از رشد قارچ ها را بر عهده داشت. اما به گفته ملیسا جانسون ویلیامز، مدیر اجرایی انجمن مومیایی گران آمریکا، این نمک های روی بودند که عنصر کلیدی و نقش قابل توجه را در حفظ شرایط او ایفا نمودند. روی، یک ماده شیمیایی است که امروزه دیگر به وسیله مومیایی کنندگان استفاده نمی گردد. اما توانست مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا را مانند سنگ سخت و محکم و بدون تغییر کند.
زینک نیز به او استحکام داد. به طوری که می توان مومیایی لومباردو در سیسیل ایتالیا را از تابوت بیرون آورده و سرپا نگه داشت و او خودش بایستد. روش مومیایی کردن به خودی خود بسیار ساده و شامل یک تزریق تک نقطه ای بدون زهکشی یا درمان حفره بود. علاوه بر این، روزالیا لومباردو اکنون در یک جعبه شیشه ای نو که برای جلوگیری از ورود هرگونه باکتری یا قارچ طراحی شده قرار گرفته است. ماسکالی اکنون امیدوار است گردشگران از ساختن داستان های کاملاً بی اساس درباره این کودک مومیایی زبان بسته دست بردارند.
منبع: ژیوار