2 مدل طرز تهیه کله جوش با دوغ محلی ساده و لذیذ

به گزارش وبلاگ پاییز، کله جوش با دوغ یکی از روش های پخت به عنوان یکی از غذاهای ساده و در عین حال خوشمزه ایرانی است. معمولا کله جوش با کشک محلی پخته می گردد ولی می توان در تهیه آن از دوغ یا ماست و یا ترکیبی از این مواد لبنی، استفاده کرد. در این مقاله از در طرز تهیه کله جوش با دوغ به دو روش ساده و با بادمجان و فوت و فن های تهیه آن را به شما آموزش می دهیم.

2 مدل طرز تهیه کله جوش با دوغ محلی ساده و لذیذ

طرز تهیه کله جوش با دوغ بدون گوشت

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کله جوش با دوغ: 20 دقیقه

مقدار انرژی: حدود 150 کالری در 100 گرم کله جوش با دوغ

مواد لازم برای تهیه کله جوش ساده با دوغ

پیاز: 1 عدد میانه

نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری

گردو خرد شده: 4 قاشق غذاخوری

دوغ محلی: 3 لیوان دسته دار فرانسوی

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

آب و روغن: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کال جوش ساده با دوغ

برای تهیه کله جوش با دوغ و بدون گوشت، احتیاج به مواد ساده ای دارید و در کمترین زمان، این غذای سبک و ساده برای یا را می توانید درست کنید. برای آموزش تهیه کله جوش ساده با دوغ مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: پیاز را با روغن تفت دهید

در اولین مرحله از طرز تهیه کال جوش یا کله جوش با دوغ ساده، پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. پیازهای نگینی شده را بعد از داغ شدن روغن، در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی گردد.

مرحله دوم: ادویه و نعناع را تفت دهید

در همان قابلمه ای که درست کردید، به پیازها، نعناع خشک اضافه کنید و به مدت 10 ثانیه تفت دهید تا عطر نعناع خارج گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه (یا فلفل قرمز) را اضافه کنید. ادویه ها را تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته گردد. بعد، گردوهای خرد یا پودر شده را هم اضافه کنید و کمی با پیاز، نعناع و ادویه ها (زردچوبه و فلفل) تفت دهید.

برای خرید ، مثل ، انواعمثل ، انواع مثل روغن مایع، و و بعلاوه می توانید به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: دوغ را اضافه کنید

بعد از تفت دادن مواد کله جوش، در این مرحله، دوغ را به قابلمه اضافه کنید. بهتر است از دوغ سنتی بهره ببرید تا غلیظ باشد. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دوغ آغاز به جوشیدن کند. وقتی کله جوش به غلظت دلخواهتان رسید، نمک آن را بچشید و شعله گاز را خاموش کنید. انواع از جمله دوغ سنتی را می توانید از فروشگاه های به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.

مرحله چهارم: کله جوش با دوغ را سرو کنید

کله جوش را بعد از آماده شدن، در ظرف مناسب سرو بریزید و با نان میل کنید یا نان را در کله جوش ترید نموده و سرو کنید.

طرز تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کله جوش با دوغ و بادمجان: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان

دوغ محلی: 1 لیتر

بادمجان: 2 عدد میانه

پیاز: 2 عدد

سیر: 4 حبه

مغز گردو خرد شده: 2 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: 1 عدد

نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان

در این روش از تهیه کله جوش با دوغ، علاوه بر درست کردن کله جوش، بادمجان و گوجه فرنگی را هم باید سرخ کنید و در کله جوش بریزید. این روش پخت کله جوش با دوغ، مجلسی بوده و برای مهمانی ها هم گزینه مناسبی است. برای تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: بادمجان ها را آماده کنید

در اولین مرحله از دستور تهیه کله جوش با بادنجان و دوغ، بادمجان ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را به صورت حلقه ای یا از طول برش بزنید و روی بادمجان ها را کمی نمک بپاشید. 30 دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان ها گرفته گردد. سپس آنها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی شان گرفته گردد.

مرحله دوم: پیاز و سیر را سرخ کنید

پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه، کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. روغن که داغ شد، پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ طلایی بگیرد و سبک شوند. سپس سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر خارج گردد.

مرحله سوم: ادویه ها و گردو را سرخ کنید

به قابلمه ای که پیاز و سیر را در آن تفت دادید، گردوهای خرد شده و نعناع خشک را اضافه کنید. به مدت 10 ثانیه مواد را تفت دهید و بعد زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد. دوغ را در همین مرحله از طرز تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.

مرحله چهارم: بادمجان ها را اضافه کنید

بادمجان های آبکش شده را در یک تابه، یا مقداری روغن سرخ کنید. طوری که هر دو طرف بادمجان ها طلایی گردد. هر بادمجانی را که سرخ کردید، مستقیما داخل قابلمه کله جوش بیندازید. در آخر، یک عدد گوجه فرنگی را بشویید و بدون اینکه آن را خرد کنید، به صورت خام داخل کله جوش بیندازید و اجازه دهید با حرارت دوغ، نرم گردد و بپزد.

مرحله پنجم: کله جوش دوغ را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ، نمک غذا را بچشید و در صورت احتیاج، به آن کمی نمک اضافه کنید. کله جوش که به غلظت دلخواهتان رسید، از روی حرارت بردارید و داخل آن، نان ترید نموده و با سبزی خوردن سرو کنید.

در صورت تمایل می توانید و را از بخرید؛ به هر روشی که راحت ترید: تلفنی، حضوری یا آنلاین.

روش دیگر برای تهیه کال جوش با بادمجان و دوغ

یک روش دیگر برای تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان این است که کله جوش را با دوغ و بدون بادمجان بپزید و وقتی غلیظ شد آن را کنار بگذارید. سپس بادمجان ها را سرخ کنید و گوجه فرنگی را هم در آخر در تابه سرخ کنید تا نرم گردد. بادمجان ها و گوجه فرنگی را در یک ظرف جدا بگذارید. زمان سرو کله جوش، به مقدار دلخواه بادمجان ها و گوجه فرنگی سرخ شده را در ظرفی که کله جوش را سرو می کنید، قرار دهید و به همراه نان، میل کنید.

فوت و فن های طرز تهیه کله جوش با دوغ

*حتما در طرز تهیه کال جوش با دوغ، از دوغ محلی یا یا بازاری بهره ببرید.

*اگر دوغ در دسترس ندارید می توانید با مخلوط کردن ماست، آب و نمک، دوغ درست کنید. یا کشک را با آب حل کنید و به کله جوش اضافه کنید.

*در طرز تهیه کله جوش با گوشت و دوغ، هم می توانید از گوشت چرخ نموده مخلوط بهره ببرید و هم گوشت را می توانید به شکل کوفته قلقلی درآورید و در کال جوش با دوغ بهره ببرید.

*برای غلیظ تر و مقوی تر شدن کله جوش، می توانید مقداری یا را هم در کله جوش بریزید.

*اگر می خواهید غلظت کال جوش با دوغ زیاد گردد، می توانید کمی آرد را با پیاز تفت دهید و بعد دوغ را به آن اضافه کنید.

*کله جوش را می توانید به عنوان استارتر یا پیش غذا در مهمانی های مجلسی بهره ببرید.

سوالات متداول

کال جوش با دوغ غذای کدام شهر است؟

کله جوش یک غذای ایرانی است که در همه شهرها، با دستور پخت مشابهی، تهیه می گردد. اصالت این غذا را به شهرهای کویری مثل اصفهان و کرمان نسبت می دهند ولی در شهرهای آذری زبان و زنجان هم پخته می گردد و بسیار محبوب است.

برترین دوغ برای درست کردن کله جوش چه دوغی است؟

حتما در طرز تهیه کله جوش با دوغ، از دوغ محلی یا دوغ بدون گاز خانگی یا بازاری بهره ببرید.

منبع: افق کوروش

به "2 مدل طرز تهیه کله جوش با دوغ محلی ساده و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 مدل طرز تهیه کله جوش با دوغ محلی ساده و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید