15 خاصیت عجیب آنتی اکسیدان ها و 11 ماده غذایی سرشار از آن ها
به گزارش وبلاگ پاییز، آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که در بدن تولید می شوند و در مواد غذایی هم وجود دارند. این ترکیبات به محافظت از سلول ها در برابر آسیب ناشی از مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند. زمانی که رادیکال های آزاد در بدن جمع شوند، ممکن است منجر به حالتی به نام استرس اکسیداتیو شوند. استرس اکسیداتیو ممکن است به DNA و سایر ساختارهای مهم موجود در سلول ها آسیب برساند. استرس اکسیداتیو مزمن می تواند احتمال ابتلا به بیماری های خطرناک مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 را افزایش دهد. خوشبختانه دنبال کردن رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان می تواند به بالا بردن سطح آنتی اکسیدان های بدن برای مبارزه با استرس اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به بیماری های ذکر شده کمک کند. در مقاله ای که امروز در خبرنگاران مگ برایتان تهیه کرده ایم، قصد داریم به بررسی فواید آنتی اکسیدان ها بپردازیم و منابع غذایی سرشار از آن ها را معرفی کنیم. تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
آنتی اکسیدان چیست؟
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از اکسیداسیون جلوگیری کرده و با ترکیبات اکسیدکننده مبارزه می کنند . ترکیبات اکسیدکننده مولکول هایی هستند که زمانی تولید می شوند که بدن غذا را تجزیه می کند یا در معرض آلودگی ها، سموم یا پرتوهای مضر قرار می گیرد. آنتی اکسیدان ها در محافظت از سلول ها در برابر این رادیکال های آزاد مفید هستند. آن ها از بدن حفاظت می کنند.
فواید آنتی اکسیدان ها برای بدن
آنتی اکسیدان ها از آنجایی که با رادیکال های آزاد و التهاب ناشی از آن ها مبارزه می کنند، سلامت قلب و عملکرد شناختی را بهبود می بخشند. علاوه بر این سیستم ایمنی بدن و بینایی را هم تقویت می کنند.
خواص ضدالتهابی آنتی اکسیدان ها در مبارزه با بیماری های التهابی مانند آرتریت اثرگذار است. مصرف کافی آنتی اکسیدان ها همچنین می تواند علائم پیری را به تأخیر بیندازد و سلامت موها را بهبود ببخشد . در ادامه بعضی از خواص آنتی اکسیدان ها را بررسی می کنیم.
1. سلامت قلبی و عروقی را افزایش می دهند
اگرچه همه آنتی اکسیدان ها از شما در برابر بیماری قلبی محافظت نمی کنند، اما تعدادی از آن ها مانند ویتامین های C و E، سلنیوم، مس و روی برای سیستم قلبی و عروقی بسیار مفید هستند. نشان داده شده که مصرف کافی ویتامین C می تواند احتمال ابتلا به سکته را تا 50 درصد کاهش دهد.
صدها مطالعه نام می کنند که دنبال کردن رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات تازه می تواند از قلب محافظت کرده و از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کند. میوه و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان هستند. خوب است بدانید که چربی های چند غیراشباع نیاز به آنتی اکسیدان را افزایش می دهند. دلیل این موضوع این است که چربی های چند غیراشباع به اکسیداسیون و رادیکال های آزاد بسیار حساس هستند و در نتیجه به محافظت بیشتری نیاز دارند.
2. سلامت شناختی را بهبود می بخشند
مطالعات به این نتیجه رسیده اند که آنتی اکسیدان ها حافظه را تقویت می کنند و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهند . ویتامین ها و مواد معدنی آنتی اکسیدانی مانند ویتامین های C و E، سلنیوم و زینک همگی به نام ترکیبات ضدافسردگی طبیعی عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها همچنین سلامت عروق را افزایش می دهند و به فرآیند انتقال اکسیژن و مواد مغذی به عصب ها (سلول های مغز) بهبود می بخشند.
آنتی اکسیدان ها به نام میانجی در سیستم عصبی مرکزی عمل کرده و از این طریق از التهاب پیشگیری می کنند و سلامت شناختی را بهبود می بخشند. بیشتر بیماری های مرتبط با مغز در اثر استرس اکسیداتیو رخ می دهند. می توانید با مصرف میزان بیشتری از آنتی اکسیدان ها از بیماری های ذکر شده پیشگیری کنید.
این ترکیبات مفید (آنتی اکسیدان ها) در جلوگیری از سایر بیماری ها مانند آلزایمر هم اثرگذار هستند. مصرف بیشتر کاروتنوئیدها (که نوعی دیگری از آنتی اکسیدان ها هستند) از مواد غذایی حاوی آن مانند سیب زمینی شیرین و هویج برای سیستم شناختی مفید است.
3. به درمان آرتریت کمک می کنند
یک مطالعه به این نتیجه رسید که آنتی اکسیدان می تواند علائم بالینی آرتریت روماتوئید را بهبود ببخشد. دلیل این موضوع خواص ضدالتهابی آنتی اکسیدان ها است. بنیاد آرتریت هم روی اهمیت مصرف آنتی اکسیدان ها تأکید می کند. آنتوسیانین و ویتامین C موجود در مرکبات می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کند که مسؤول علائم آرتریت هستند.
4 . می توانند از سرطان پیشگیری کنند
آنتی اکسیدان ها از آسیب رادیکال های آزاد پیشگیری می کنند که نشان داده شده منجر به سرطان می شوند. بر اساس گزارش های مؤسسه ملی سرطان، مصرف مکمل های آنتی اکسیدان می تواند به درمان سرطان کمک کند، چون با التهاب و استرس اکسیداتیو مبارزه می کند.
هر چند توصیه می شود برای مصرف آنتی اکسیدان جهت درمان سرطان با پزشک مشورت کنید، چون بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که مصرف میزان زیادی آنتی اکسیدان ممکن است با ریکاوری و همچنین بعضی از روش های درمانی سرطان تداخل پیدا کند.
5. بینایی را بهبود می بخشد
مصرف دوز بالایی از ویتامین های آنتی اکسیدانی می تواند از پیشرفت بیماری تباهی لکه زرد ناشی از افزایش سن و سایر مسائل بینایی پیشگیری کند. ویتامین های C و E می توانند در کمتر از سه سال پیشرفت آب مروارید را کاهش دهند.
سایر آنتی اکسیدان های مفید برای سلامت بینایی شامل لوتئین و زیگزانتین می شود که از بیماری تباهی لکه زرد در اثر افزایش سن پیشگیری می کنند. ویتامین A هم از قرنیه و سایر ساختارهای چشم محافظت می کند و در پیشگیری از شب کوری مفید است.
6. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
مصرف میوه و سبزیجات بیشتر یک روش عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن به تعداد می رود. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های A ،C و E، همچنین کاروتنوئیدها در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر هستند. یک گزارش نام کرد که مکمل های آنتی اکسیدان از سیستم ایمنی بدن محافظت می کنند. علاوه بر این عارضه های مرتبط با ضعف سیستم ایمنی بدن مانند سرماخوردگی و برونشیت را درمان می کند.
7. ممکن است سلامت کبد را افزایش دهند
مسائل کبدی معمولا زمانی رخ می دهند که کبد در اثر استرس اکسیداتیو شدیدا آسیب می بیند. آنتی اکسیدان ها از کبد محافظت می کنند و فعالیت کبد را به حالت طبیعی برمی گردانند.
8. باروری را افزایش می دهد
مطالعات در این زمینه محدود هستند، اما یک مطالعه به این نتیجه رسید که آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های C و E، روی و سلنیوم می توانند کیفیت اسپرم و باروری را بهبود ببخشند .
9. عفونت های دستگاه ادراری را درمان می کند
مطالعات نشان داده اند که عفونت های دستگاه ادراری می توانند منجر به استرس اکسیداتیو و کاهش آنزیم های آنتی اکسیدانی شوند. به همین دلیل است که مصرف آنتی اکسیدان ها می تواند عارضه ذکر شده را بهبود دهد.
پلی فنول ها هم که دسته دیگری از آنتی اکسیدان ها هستند و در توت ها و میوه های دیگر به وفور یافت می شوند، با عفونت های دستگاه ادراری مبارزه می کنند. پلی فنول ها استرس اکسیداتیو و التهاب را کاهش می دهند .
10. برای سلامت کلیه ها مفید هستند
مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان می دهند که مکمل های آنتی اکسیدان ها می توانند سرعت پیشرفت بیماری های کلیوی مزمن را کاهش دهند. آنتی اکسیدان ها می توانند به طور ویژه برای افرادی که دیالیز می شوند، مفید باشند .
11. می توانند برای بدنسازان مفید باشند
آنتی اکسیدان ها به فواید خود در به حداکثر رساندن اثرات مثبت ورزش شناخته می شوند . این ترکیبات می توانند به مدیریت استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش کمک کنند. از آنجایی که استرس اکسیداتیو می تواند باعث آسیب و مختل کردن فرآیند بهبودی شود، مصرف آنتی اکسیدان می تواند به ریکاوری و حتی سرعت بخشیدن به فرآیند ریکاوری کمک کند.
آنتی اکسیدان ها به ویژه ویتامین C می توانند در ترمیم بافت ها مؤثر باشند. ورزش کردن باعث شکل گیری رادیکال های آزاد می شود که این موضوع می تواند بافت عضلانی و سرعت ریکاوری را تحت تأثیر قرار دهد.
12. برای افراد سیگاری مفید است
تعدادی از مطالعات نشان می دهند که مصرف میوه و سبزیجات می تواند برای افراد سیگاری با فوایدی همراه باشد . افراد سیگاری که افزایش استرس اکسیداتیو را تجربه می کنند، با مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان می توانند از اثرات محافظت کننده آن ها بهره مند شوند.
13. جوش را درمان می کند
رادیکال های آزاد در بدن حرکت می کنند و الکترون ها را از سلول های سالم می گیرند. طی این فرآیند رادیکال های آزاد می توانند منجر به التهاب شوند که یکی از علل رایج جوش و سایر مسائل پوستی ناشی از التهاب مثل اگزما و درماتیت به تعداد می رود. از آنجایی که آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند، می توانند به کاهش التهاب کمک کنند و در درمان و پیشگیری از جوش و آکنه مفید باشند.
علاوه بر این از طریق پیشگیری از نفوذ سموم به لایه های عمیق، از پوست محافظت می کنند. ویتامین های C و E دو آنتی اکسیدان هستند که می توانند از طریق پیشگیری از التهاب، با جوش مبارزه کنند. ویتامین E همچنین به ترمیم و بهبود پوست کمک کرده و از این طریق جای جوش را درمان می کند.
14. پیری پوست را به تأخیر میندازند
رادیکال های آزاد باعث بروز علائم پیری روی پوست می شوند. این مولکول ها منجر به التهاب و آسیب سلولی می شوند و چین وچروک و لکه های پیری را به همراه دارند . از آنجایی که آنتی اکسیدان ها با اثرات منفی رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، می توانند نقش مهمی در به تأخیر انداختن بروز علائم پیری روی پوست داشته باشند.
15. موها را مستحکم می کنند
مکمل های آنتی اکسیدانی می توانند سلامت مو را افزایش دهند و کمبود های تغذیه ای را رفع کنند که سلامت مو را به خطر میندازند . از آنجایی که موها در معرض نور خورشید و آلودگی های مختلف قرار دارند، مدام با رادیکال های آزاد روبرو می شوند .
آنتی اکسیدان ها می توانند با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از فولیکول های نرم مو محافظت کنند. این ترکیبات مفید از ریزش مو در اثر استرس اکسیداتیو جلوگیری می کنند.
مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها
در ادامه مواد غذایی را معرفی می کنیم که از منابع خوب آنتی اکسیدان ها هستند.
1. شکلات تلخ
شکلات تلخ یک خوراکی مغذی است. این نوع شکلات در مقایسه با شکلات معمولی کاکائو، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های بیشتری دارد. هر 100 گرم شکلات حاوی 15 میلی مول آنتی اکسیدان است . میزان آنتی اکسیدان موجود در شکلات حتی از بلوبری و تمشک هم بیشتر است که هر کدام به ترتیب 9.2 و 2.3 میلی مول آنتی اکسیدان دارند.
علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو و شکلات تلخ با فواید چشمگیری برای سلامتی بدن همراه هستند که از جمله آن ها می توانیم کاهش التهاب و کم کردن عوامل خطر بیماری قلبی را نام ببریم. برای مثال یک تحقیق روی 10 مطالعه به بررسی رابطه بین مصرف کاکائو و فشار خون در افراد سالم و افراد مبتلا به فشار خون بالا پرداخت.
نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف مواد غذایی غنی از کاکائو مثل شکلات تلخ فشار خون سیتولیک و دیاستولیک را به طور میانگین به ترتیب 4.5 و 2.5 میلی متر جیوه کاهش داشت. یک مطالعه دیگر به این نتیجه رسید که شکلات تلخ ممکن است از طریق افزایش سطح آنتی اکسیدان خون، بالا بردن سطح کلسترول خوب (HDL) و پیشگیری از اکسید شدن کلسترول بد (LDL)، احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
اکسید شدن کلسترول بد مضر است، چون منجر به التهاب در رگ های خونی می شود که این موضوع می تواند افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی را در پی داشته باشد.
2. گردو
گردو یک نوع مغز است که منبع خوبی از چربی های سالم و مواد معدنی، همچنین آنتی اکسیدان محسوب می شود. 100 گرم گردو تقریبا 10.6 میلی مول آنتی اکسیدان دارد. علاوه بر این گردو می تواند میزان آنتی اکسیدان خون را افزایش دهد . برای مثال یک مطالعه به این نتیجه رسید افرادی که 20 درصد از کالری روزانه خود را از گردو دریافت کردند، افزایش چشمگیر سطح آنتی اکسیدان خون را تجربه کردند.
در یک مطالعه دیگر نشان داده شد کسانی که گردو مصرف کردند، کاهش 26 تا 33 درصدی اکسید شدن سطح کلسترول بد را طی 2 تا 8 ساعت تجربه کردند. سطح بالای کلسترول بد اکسید شده در خون عامل خطر بیماری قلبی به تعداد می رود. اگرچه گردو منبع عالی چربی های سالم محسوب می شود، اما کالری زیادی دارد. بنابراین باید به میزان متعادل گردو مصرف کنید تا کالری مصرفیتان بیش از حد بالا نرود.
3. بلوبری
اگرچه بلوبری کالری کمی دارد، اما سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. هر 100 گرم بلوبری تا 9.2 میلی مول آنتی اکسیدان دارد. چندین مطالعه نام کردند که بلوبری حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان در میان تمام میوه و سبزیجات است.
علاوه بر این تحقیقات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری ممکن است انحطاط عملکرد مغز در اثر افزایش سن را به تأخیر بیندازند. محقان نام می کنند که آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری ممکن است مسؤول خاصیت ذکر شده هستند.
باور بر این است که آنتی اکسیدان ها این کار را از طریق خنثی کردن رادیکال های آزاد، کاهش التهاب و تغییر بعضی ژن ها انجام می دهند. علاوه بر این نشان داده شده که آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری، به ویژه آنتوسیانین ها عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش می دهند و سطح کلسترول بد و فشار خون را کم می کنند.
4 . توت فرنگی
توت فرنگی جزء معروف ترین توت ها به تعداد می رود. این میوه شیرین بوده و غنی از ویتامین های C و آنتی اکسیدان ها است. 100 گرم توت فرنگی 5.4 میلی مول آنتی اکسیدان دارد. علاوه بر این توت فرنگی حاوی نوع خاصی از آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین است که به آن رنگ قرمز می دهد. توت فرنگی که رنگ آن قرمزتر است، آنتوسیانین بیشتری دارد.
تحقیقات نشان داده اند که آنتوسیانین ممکن است از طریق کاهش سطح کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب، به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. یک بررسی روی 10 مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف مکمل آنتوسیانین سطح کلسترول بد را کاهش داد.
5 . کنگرفرنگی
کنگرفرنگی یک سبزی خوشمزه و مغذی است. در قدیم افراد از کنگرفرنگی به نام یک ترکیب مفید برای درمان بیماری های کبدی استفاده می کردند. کنگرفرنگی منبع عالی فیبر غذایی، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هم به تعداد می رود. 100 گرم کنگرفرنگی تا 4.7 میلی مول آنتی اکسیدان دارد.
کنگرفرنگی به طور ویژه سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام کلروژنیک اسید است. مطالعات نام می کنند که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی کلروژنیک اسید ممکن است احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش دهد. میزان آنتی اکسیدان موجود در کنگرفرنگی با توجه به نحوه مصرف آن فرق دارد.
آبپز کردن کنگرفرنگی ممکن است میزان آنتی اکسیدان آن را 8 برابر افزایش دهد. این در حالی است که بخارپز کردن آن این میزان را 15 برابر بیشتر می کند. از طرف دیگر، سرخ کردن کنگرفرنگی ممکن است میزان آنتی اکسیدان آن را کاهش دهد .
6. تمشک
تمشک میوه ای نرم و مقوی است و منبع عالی فیبر غذایی، ویتامین C، منگنز و آنتی اکسیدان به تعداد می رود. 100 گرم تمشک حاوی 4 میلی مول آنتی اکسیدان است. چندین مطالعه به این نتیجه رسیده اند که آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات موجود در تمشک خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش می دهند.
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات تمشک 90 درصد از سلول های سرطان معده، روده بزرگ و سرطان را از بین بردند. یک بررسی روی پنج مطالعه به این نتیجه رسید که خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی تمشک سیاه ممکن است اثرات انواع سرطان ها را به تأخیر بیندازند و از آن ها پیشگیری کنند.
علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در تمشک به ویژه آنتوسیانین ممکن است التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهند. این موضوع ممکن است احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کم کند. با این وجود اطلاعاتی که از فواید تمشک در این زمینه داریم، از مطالعات آزمایشگاهی گرفته شده اند . بنابراین به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است تا بتوانیم نظر قطعی دهیم.
7. کلم برگ
کلم برگ جزء سبزیجات صلیبی محسوب می شود. از جمله دیگر سبزیجات صلیبی می توانیم کلم بروکلی و گل کلم را نام ببریم. کلم برگ به داشتن میزان زیادی ویتامین های A ،C و K شناخته می شود. این نوع سبزی غنی از آنتی اکسیدان است؛ به طوری که 100 گرم از آن 2.7 میلی مول آنتی اکسیدان دارد. کلم همچنین منبع گیاهی خوبی از کلسیم محسوب می شود. کلسیم یک ماده معدنی مهم است که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند.
8. کلم قرمز
کلم قرمز ارزش غذایی قابل توجهی دارد. علاوه بر این سرشار از ویتامین های C ،A و K است. 100 گرم کلم قرمز به بدن 3.5 میلی مول آنتی اکسیدان می دهد. این میزان چهار برابر بیشتر از کلم معمولی پخته شده است. دلیل این موضوع این است که کلم قرمز آنتوسیانین دارد. آنتوسیانین ها گروهی از آنتی اکسیدان ها هستند که به کلم رنگ قرمز می دهد. آنتوسیانین در توت فرنگی و تمشک یافت می شود.
آنتوسیانین ها با فواید زیادی برای سلامتی بدن در ارتباط هستند. این نوع آنتی اکسیدان ممکن است التهاب را کاهش دهد، از شما در برابر بیماری قلبی محافظت کند و احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها را کاهش دهد. علاوه بر این کلم قرمز سرشار از ویتامین C است که به نام آنتی اکسیدان عمل می کند.
ویتامین C ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و پوست را سفت نگه دارد. جالب است بدانید که نحوه مصرف کلم قرمز می تواند روی میزان آنتی اکسیدان آن اثر بگذارد. آبپز و سرخ کردن کلم قرمز ممکن است میزان آنتی اکسیدان آن را تا تقریبا 50 درصد کاهش دهد.
9. لوبیا
لوبیاها گروهی از حبوبات هستند که گزینه های سالم و ارزان برای دریافت مواد مغذی به تعداد می فرایند. علاوه بر این فیبر به شدت زیادی دارند . فیبر شما را برای مدت زمان طولانی سیر نگه می دارد. لوبیا یکی از بهترین منابع گیاهی آنتی اکسیدان محسوب می شود؛ به طوری که 100 گرم از آن 2 میلی مول آنتی اکسیدان دارد.
بعضی از انواع لوبیا حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام کائمفرول هستند. این نوع آنتی اکسیدان فواید چشمگیری برای سلامتی بدن دارد که از جمله آن ها می توانیم به کاهش التهاب و جلوگیری از رشد سرطان ها اشاره کنیم.
بعضی از مطالعات انجام شده روی حیوانات به این نتیجه رسیده اند که کائمفرول ممکن است از رشد سرطان های سینه ، مثانه، کلیه و ریه پیشگیری کند. توجه داشته باشید که بیشتر مطالعات انجام شده، آزمایشگاهی یا حیوانی هستند. بنابراین به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.
10. چغندر
چغندر نوعی سبزی با مزه ملایم است که منبع عالی فیبر، پتاسیم، آهن، فولات و آنتی اکسیدان محسوب می شود. چغندر حاوی 1.7 میلی مول آنتی اکسیدان است. چغندر به طور ویژه سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام بتالائین است. این نوع آنتی اکسیدان به چغندر رنگ می دهد و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند.
علاوه بر این چندین مطالعه آزمایشگاهی بین مصرف بتالائین و کاهش خطر ابتلا به سرطان های روده بزرگ و دستگاه گوارش ارتباط برقرار کرده اند.
چغندر حاوی ترکیبات دیگری هم است که ممکن است به پیشگیری از التهاب کمک کنند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف کپسول بتالائین درست شده با عصاره چغندر به طرز چشمگیری التهاب و درد ناشی از پوکی استخوان را تسکین می دهد.
11. اسفناج
اسفناج یکی از مقوی ترین سبزیجات است . این سبزی به بدن ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان می دهد و میزان کالری آن به طرز قابل توجهی پایین است . 100 گرم اسفناج که بخورید، 0.9 میلی مول آنتی اکسیدان دریافت می کنید.
اسفناج منبع عالی لوتئین و زیگزانتین است. این دو ترکیب آنتی اکسیدان هایی هستند که ممکن است از چشم ها در برابر اشعه های فرابنفش خورشید (UV) محافظت کنند. آنتی اکسیدان های ذکر شده به مبارزه با آسیب دیدن چشم ها در اثر رادیکال های آزاد کمک می کنند.
سخن آخر
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که بدن آن ها را به طور طبیعی تولید می کند. همچنین می توانید این ترکیبات را از مواد غذایی بگیرید . آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند که می توانند در بدن جمع شوند و منجر به استرس اکسیداتیو شوند.
استرس اکسیداتیو احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 و بسکمک از دیگر بیماری های مزمن را افزایش می دهد. دنبال کردن رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها می تواند رادیکال های آزاد را خنثی کند و احتمال ابتلا به بیماری های ذکر شده را کاهش دهد. با مصرف مواد غذایی ذکر شده می توانید سطح آنتی اکسیدان خون خود را افزایش دهید و از خواص آن ها برای سلامتی بدن بهره مند شوید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت وبلاگ پاییز مگ را بخوانید.
منبع: health line, style craze
منبع: دیجیکالا مگ